Algarve Pro Racing med Fjordbach, Patterson og McMurry

Algarve Pro Racing har annonceret de tre kørere, der skal deltage for holdet i Asian Le Mans Series 2018/19.

Det bliver danske Anders Fjordbach, og de to amerikanske kørere Chris McMurry og Mark Patterson, som skal deltage i LMP2 klassen.

66 årige Patterson har stadig masser af fart, hvilket han aktuelt beviser i European Le Mans Series, hvor han også aktuelt kører for holdet. Han er en stabil kører, der kender sine begrænsninger, og kun meget sjældent er involveret i noget ballade eller afkørsler ude på banen. Han deltog også i Asian LMS i 2016/17, så han kender allerede serien og tre ud af de fire baner.

McMurry på 53 år, har meget erfaring fra American Le Mans Series, hvor han har haft næsten 100 starter, hvoraf 2005 sæsonen var den mest succesrige med en klassesejr ved 12 timers løbet på Sebring, og en andenplads i ALMS LMP2 Mesterskabet. Som et lille kuriosum, kørte Chris’s søn Matt også for holdet ved 4 timers løbet på Spa Francorchamps for 2 uger siden. Chris har ikke kørt løb på allerhøjeste plan siden sæsonfinalen på Petit Le Mans i 2013, så der bliver lidt LMP2 rust som skal bankes af.

Algarve Pro Racing #25
Photo: JJ Media

27 årige Fjordbach beviser gang på gang, at han kan være med blandt de allerbedste kørere i ELMS, hvor han i denne samt sidste sæson har deltaget for High Class Racing. Dertil var han også reservekører for SMP Racing op til 24 timers løbet på Le Mans i 2018, hvor han også fik kørt det 10 obligatoriske omgange under testdagen, som er nødvendige for at må deltage i løbet. Fjordbach bliver som skal være den hurtige mand i bilen for Algarve Pro Racing. Det bliver samtidig første gang at han skal køre løb i en Ligier JS P2 Gibson racer, da High Class Racing til dagligt kører med Dallara LMP2 chassis’et. I sidste weekend blev han hasteindkaldt til Attempto holdet, der stod og manglede en kører til deres Audi R8 LMS i Blancpain GT Series løbet i Barcelona, og faktisk snuppede en 10. plads. Fjordbach har også tidligere høstet sejre på Nürburgring i VLN serien, hvor han også deltog i en Audi R8 LMS GT3 racer for Phoenix Racing.

Målet for Algarve Pro Racing er at vinde Amateur Trophy kategorien, som er for de LMP2 hold, som udelukkende består af Sølv og Bronze kørere. Hvis holdet vinder dette Mesterskab, er der en adgangsbillet til 24 timers løbet på Le Mans i 2019 – et løb som holdet efterhånden er ved at være faste deltagere i alligevel. Men med så mange hold verden over, som ønsker at få en plads i det prestigefulde løb, er det altid et kæmpe plus, hvis man kan kvalificere sig til det, ved at vinde en billet, fremfor at skulle lave en ansøgning om at komme med.

Asian Le Mans Series starter den 25. november i Shanghai, inden Fuji den 7. december , Buriram den 12. januar og Sepang den 24. februar skal afholde de tre resterende løb i 2018/19 sæsonen.

Relaterede nyheder