Ny DTM konstruktør i 2019

Der kommer en ny konstruktør i DTM, i den kommende sæson.

Her til aften har R-Motorsport offentliggjort, at de sammen med HWA skal i gang med at bygge en Aston Martin Vantage DTM racer, som holdet skal deltage med i 2019 sæsonen.

HWA har hidtil været partner med Mercedes-AMG i DTM serien, men da den tyske bilgigant har valgt at trække sig efter 2018 sæsonen, har HWA nu tid til at hjælpe andre med DTM programmer. Derudover skal de også stå for Mercedes-AMGs nye ABB FIA Formula E Championship program, hvor de først deltager som privathold i 2018/19 sæsonen, inden Mercedes-AMG går ind som officiel fabrikshold i 2019/20 sæsonen.

DTM serien skifter i den kommende sæson til de nye Class 1 biler, og 4 cylinder turbomotorer. Alle DTM bilerne bliver allesammen bygget af op omkring et Dallara chassis, hvor hver konstruktør laver deres eget bodykit samt motor til bilerne. Motorerne skal overholde ligeså strenge krav som vi kender fra Formel 1, så ingen konstruktører får nogen større fordel på den måde.

Det gør også at holdene ikke skal koncentrere sig om andet end bilernes setup, og selvfølgelig forsøge at give deres bodykit så meget downforce som muligt, mens de stadig er indenfor reglementet. Alt omkring selve chassis’et, hjulophæng, støddæmpere, elektronik og meget mere, er ens på alle bilerne.

Bag R-Motorsport står AF Racing AG, som har base i St. Gallen i Schweiz. De har i 2018 deltaget i Blancpain GT Series med to Aston Martin Vantage GT3 racere, i et samarbejde med JOTA Sport.

Der er ikke noget nyt omkring antallet af biler, som holdet vil stille til start med, ej heller hvem der skal køre bilerne. Aston Martin har dog to kørere med DTM erfaring. Maxime Martin skiftede fra BMW til AMR i 2018, hvor han havde deltaget i DTM serien i 4 sæsoner.

Den anden kører er Nicki Thiim, der har testet en DTM bil for Audi Sport tilbage i 2014, samt været chauffør på DTM taxien ved udvalgte arrangementer. Han har beundret serien, som hans far Kurt Thiim vandt tilbage 1986 for engelske Rover.

R-Motorsport, med deres Aston Martin racere, kommer til at kæmpe mod Audi Sport og BMW i DTM 2019.

Relaterede nyheder