Drama omkring Pole på Fuji

Det blev en mere dramatisk FIA World Endurance Championship kvalifikation end normalt, forud for 6 timers løbet på Fuji.

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen tog Pole Position i GTE Pro foran BMW Team MTEK #82 med Tom Blomqvist og Antonio Felix da Costa, med Aston Martin Racing #97 med Alex Lynn og Maxime Martin på P3. Mesterskabsførende Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre havde en rigtig skidt kvalifikation, da de var langsomt blandt alle bilerne – to pladser bag holdkammeraterne i #91. Så der venter Porsche et svært løb i morgen.

Aston Martin Racing #95 & #97
Photo: JJ Media

Dagens Pole Position er den første for Aston Martin og deres nye Vantage. Det har taget noget tid, inden at den er kommet op i fart, men nu har den + BMW M8 GTE raceren på P2, fået lidt BOP hjælp, samt meget mere udvikling, og så er de med helt fremme.

I GTE Am tog Dempsey-Proton Racing Porsche #88 med Matteo Cairoli, Giorgio Roda jr og Satoshi Hoshino Pole Position foran Aston Martin Racing #98 og Dempsey-Proton Racing Porsche #77. Der var kun 0,188 mellem de tre biler, så vi går et rigtig spændende løb i møde i morgen i den klasse. #77 fører aktuelt Mesterskabet.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

DragonSpeed #31 med Roberto Gonzalez, Pastor Maldonado og Anthony Davidson vandt Pole i LMP2 foran begge Jackie Chan DC Racing biler #37 og #38. Mesterskabsførende Signatech Alpine Matmut #36 skal starte løbet fra P4.

DragonSpeed #31
Photo: JJ Media

Og så til det rigtig dramatiske. Toyota Gazoo Racing #8 var den hurtigste bil ude på banen, med gennemsnittet af de to køreres tid. De fik dog frataget den bedste tid, hvilket gav Pole til holdkammeraterne i #7.  Her havde Jose Maria Lopez dog kørt for hurtigt i pitten, hvilket betød at han mistede alle tider – og bilen derved skal starte allersidst i LMP1! Pludselig er #8 tilbage på Pole Position med Fernando Alonso, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima foran Rebellion Racing #1 samt #3.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Løbet starter klokken 04.00 søndag morgen, og kan følges live på TV2 Sport.

Relaterede nyheder