Formel E vender tilbage til Circuit Ricardo Tormo for at teste

Ligesom sidste år, er ABB FIA Formula E Championship taget til den 4,005 kilometer lange Circuit Ricardo Tormo, hvor tirsdagen var den første gang at alle 22 biler var på banen sammen, forud for det første løb i Saudi Arabien den 15. december 2018.

Selvom alle 22 biler havde deres første tur på banen, mente Venturis Felipe Massa: “Du kan ikke sammenligne denne test med ræs. Det giver os ikke noget klart billede af hvordan det kommer til at være under løbsweekenderne. De smalle Formel E baner gør løbene til noget helt andet.”

“Det er også meget interessant at jeg ikke kender nogen af de nye baner, så der er meget at lære for os nye kørere, og med 22 biler, bliver det tæt. Dertil kommer, at det er vigtigt at vide hvordan man køre ræs med de her biler, sammenlignet med det som jeg har været vandt til i min karriere indtil nu,” sluttede brasilianeren.

Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) fortsatte og indrømmede også at han fortrækker udfordrerne gadebaner: “En fejl, og så er du i muren. Det er noget jeg virkelig værdsætter, fordi at man snakker så meget omkring trak limits og hvide linjer, og om du kan krydse dem eller ej – og på en gadebane, er det meget tydeligt, hvor grænsen er.”

Der er blevet lavet en ekstra kunstig chikane på start/mål langsiden. De elektriske biler skal bremses lidt ned, da langsiden ellers ville være for lang. På netop det punkt havde Gary Paffett et lille uheld, hvor han ramte chikanen. Udover lettere skade på bilen, skete der ikke mere, men kunne trods alt ikke vende tilbage på banen i den session.

Felipe Massa
Photo: ABB FIA Formula E

Der var også problemer hos HWAs anden Formel E Rookie, Stoffel Vandoorne. “I dag var en svær dag for os, da vi gik glip af en masse køretid på grund af problemer. På den anden side, så er det forventeligt da vi er et ny holdt, og der er mange ting som vi skal have styr på. Målet med denne test er at få alting klart, og være sikker på at vi forstår alle procedurerne rigtigt, og forhåbentlig møder vi op med en god pakke til det første løb i Riyadh.”

Efter han missede sæson 4, vender Robin Frijns nu tilbage på gridden med Envision Virgin Racing i Sæson 5. Den hollandske kører havde også visse problemer på tirsdagen. Men uagtet af det, så håber både han og holdet, at kunne drage nytte af at bruge Audi’s drivlinje. “Nogle gange er det ikke nemt at få alt til at køre gnidningsfrist, i sær med en ny pakke. Men vi vil prøve at kigge på nogle bestemte områder, og forhåbentlig bliver det bedre i morgen.”

Det gik hurtigere og hurtigere mod slutningen af dagen. Ved dagens afslutning var det BMW i Andretti Motorsport Rookie køreren Alexander Sims der var hurtigst i både morgen og eftermiddages testen med en tid på 1:17.553.

Alexander Sims
Photo: ABB FIA Formula E

Men det er stadig for tidligt at sige noget om styrkeforholdet. “Sammenlignet med den første test som vi havde, kan jeg kun sige at vi virkelig har forbedret bilen. Men vi testede alene, så det er svært at sige noget i forhold til de andre.”

“Vi skal stadig forbedre os og forstå mange ting, og udvikle bil såvel som holdet, i den rigtige retning, forud for starten af sæsonen, da konkurrencen er stor. Vi kan kun sammenligne os med de andre, når alle giver deres maksimum, i den første weekend. Jeg håber at vi kan være konkurrencedygtige, og kæmpe med omkring de gode placeringer,” opsummerede Massa.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder