Store ændringer i World RX 2019

FIA World Rallycross Championship går hen imod store ændringer i den kommende 2019 sæson.

Serien er i gang med en større omvæltning i disse uger, hvor flere og flere 2018 hold melder fra. I dag er der kommet endnu et afbud til serien, hvor Olsbergs MSE holdet fra Sverige også trækker sig fra 2019. De skriver dog at det er et sabbat år fra VM, og forventer at være tilbage, når det nye elektriske reglement ventes at træde i kraft i 2021.

Dermed er vi nede på kun at have PSRX Volkswagen Sweden, GC Kompetition, STARD, samt GRX Taneco tilbage i serien. EKS teamet er på vippen, da Audi Sport har offentliggjort at de trækker sig fra serien, og det er stadig et åbent spørgsmål om Sebastien Loeb Racing fortsætter med deres “uofficielle” ORECA byggede Peugeot 208.

For at have et sundt Verdensmesterskab, skal der være mere end en bilfabrikant, der putter penge i serien, og lige nu tyder det kun på at bliver Volkswagen, som er der som fabrikshold. De andre er allesammen privatbyggede, eller brugte fabriksbilerne, hvor holdene ikke har de store markerings-Euro at proppe i serien.

Tidligere på meldte Peugeot Sport ud, at de trak sig fra serien, da der var alt for meget uklarhed omkring det elektriske reglement, som efter planen skulle have startet i 2020, men nu som minimum er udskudt til 2021.

Så World RX er desværre en serie i krise i øjeblikket.

Petter Solberg, Janis Baumanis, Sebastien Loeb – Catalunya 2018
Photo: FIAWorldRallycross.com

Det til trods, så har IMG, som står bag FIA World Rallycross Championship, i dag offentliggjort 2019 kalenderen.

Også denne får nogle ret store ændringer, i forhold til det som vi har set de seneste sæsoner.

Sæsonen starter i Abu Dhabi, inden Circuit de Catalunya, Spanien tager anden afdeling, mens Spa Francorchamps, Belgien bliver sæsonens 3. afdeling. Silverstone, Storbrittanien bliver den 4. Formel 1 bane i træk, inden der endelig kommer nogle permanente Rallycross baner i form af Hell, Norge og Höljes, Sverige. Efter sommerferien tager serien til Trois-Rivieres, Canada, inden Loheac, Frankrig og Riga, Letland afslutter Europa sæsonen. COTA, USA og Cape Town, Sydafrika lukker sæsonen af.

Dermed har vi mistet Montalegre, Portugal samt Estering, Tyskland fra kalenderen, hvilket er et kæmpe tab for serien. Estering leverede måske 2018 sæsonens allerbedste racerløb, hvor fløjlshandskerne virkelig blev taget af, og der blev kørt og kæmpet rigtig hårdt, og ekstremt seværdigt for tilskuerne.

FIA World Rallycross Championship organisationen skal snart til at trække nogle positive kaniner op af hatten, da der kun er trukket den ene sorte sky efter den anden, ind over Mesterskabet.

Kalenderen skal godkendes af World Motorsport Council, inden den er helt endelig – men serien ønsker at den ser således ud:

Abu Dhabi – Yas Marina – 5./6. april
Spanien– Barcelona – 27./28. april
Belgien – Spa Francorchamps – 11./12. maj
Storbrittanien – Silverstone – 25./26. maj
Norge– Hell – 15./16. juni
Sverige– Höljes – 6./7. juli
Canada – Trois-Rivieres – 3./4. august
Frankrig– Loheac – 31. august/1. september
Letland– Riga – 14./15. september
USA – Austin – 28./29. september
Sydafrika – Cape Town – 30. november/1. december

Relaterede nyheder