Kvalifikation til sæsonfinalen i Portugal

Det blev en intens kamp i European Le Mans Series kvalifikationen, præcis som vi plejer at kende. Årets finale blev kørt på Portimao i Portugal.

De tre kvalifikationer blev kørt under smuk blå himmel, hvilket stod i stærk kontrast til fredagen, hvor det regnede helt vildt om eftermiddagen.

GTE bilerne var de første til at få 10 minutter ude på banen.

JMW Motorsport Ferrari #66 var den første bil til at sætte en hurtig tid, foran Spirit of Race Ferrari #55, Proton Competition Porsche #77, Ebimotors #80 og Krohn Racing Ferrari #83. Proton Competition Porsche #88 satte ikke nogen tid, inden Matteo Cairoli dykkede i pit efter nye dæk.

På hans første flyvende omgang slog han alle konkurrenterne med 0,3 sekund – men fik tiden frakendt på grund af han havde kørt lidt for langt udover afkørselsområdet i opløbssvinget. Derved havde han kun en enkelt flyvende omgang til at sætte tiden.

JMW Motorsport #66 med Miguel Molina tog Pole Position på allersidste omgang, foran Proton Competition Porsche #77 og #88, Spirit of Race Ferrari #55, Ebimotors Porsche #80 og Krohn Racing Ferrari #83. De første 4 biler var indenfor 0,5 sekund, så det tyder på at blive et godt løb i morgen.

JMW Motorsport Ferrari #66
Photo: JJ Media

De 18 LMP3 biler var de næste på banen.

Ultimate #17 var den første bil til at sætte en kvalifikationstid, som alle andre skulle slå. Det lykkedes for M.Racing – YMR #19, så det blev til en Norma 1-2. Mikkel Jensen i AT Racing #9 nåede lige at sætte 3. hurtigste tid, inden der kom rødt flag på banen, da Giorgio Mondini i Eurointernational #11 var kørt af banen i Sving 5.

Dermed havde alle bilerne lidt over 3 minutter tilbage, til at få sat deres allersidste kvalifikationsomgang.

United Autosports #2 fik forbedret sig til 5. pladsen, men ellers skete der ikke noget i top 5.

Så det blev Lucas Legeret i M.Racing – YMR #19 på Pole foran Ultimate #17 og AT Racing #9 med Mikkel Jensen, som den bedste Ligier racer, mens DKR Engineering #8 (Norma) fik kørt sig på 4. startposition.

Efter at have lagt oppe i toppen, tidligere i kvalifikationen, endte Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen, Colin Noble og Alex Kapadia på 8. startposition.

M.Racing – YMR #19
Photo: JJ Media

15 LMP2 biler var de sidste til at kvalificere sig.

Nicolas Lapierre i DragonSpeed #21 havde et lille hurtigt spin på sin første flyvende omgang, så han havde måtte forsøge at sætte en bedre tid på den efterfølgende omgang.

Panis Barthez Competition #23 var de hurtigste, efter den første flyvende omgang, mens IDEC Sport #28 og Cetilar Villorba Corsa #47 var de to efterfølgende biler.

Lapierre i DragonSpeed #21 fik styr på bilen, og sprang op som hurtigste bil, med 4 minutter tilbage af de 10 minutters kvalifikation. Den tid blev dog frakendt på grund af track limits, så han måtte på den igen igen.

Flere af holdene var inde for at få nye dæk på, for at give den et ekstra forsøg.

Med halvandet minut tilbage, sprang lokalfavoritten Filipe Albuerquerque i United Autosports #22 op på førstepladsen.

Først slog Panis Barthez Competition #23 tiden, inden Nicolas Jamin i Duqueine Engineering #29 tog Pole Position foran #23 og #22.

Duqueine Engineering #29
Photo: JJ Media

High Class Racing #49 med Anders Fjordbach og Dennis Andersen sluttede med 14. hurtigste tid, efter at have lagt i top 8 i begge træninger. Men de har 4 timer søndag, til at få placeringen forbedret.

Løbet starter klokken 13.30 dansk tid, og kan følges via live stream på www.Europeanlemansseries.com/en/live.

Relaterede nyheder