Starten blev altafgørende i Mexico

Sæsonens næstsidste Porsche Mobil 1 Supercup løb blev kørt på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico.

Mesterskabsførende Michael Ammermüller havde taget Pole Position foran Julien Andlauer og Larry ten Voorde. Mesterskabsudfordrer Thomas Preining startede fra P4, mens Nick Yelloly fik en straf for ikke at have reduceret farten under gult flag, så han skulle starte 3 strafplaceringer længere tilbage, og faldt tilbage fra P6 til P9.

Mikkel Overgaard Pedersen havde kvalificeret sig på P12 i det 26 bils store felt. Han havde haft en mindre afkørsel i fredagens træning, så mekanikerne måtte i gang med at reparere bilen.

Andlauer kom først ned til Sving 1, men fik ikke bremset i tide, og kom ud på afkørselsområdet. Ten Voorde fik udbremset Ammermüller i Sving 1, da tyskeren var yderst forsigtig. Det kombineret med Andlauers lille de-tour, gjorde at den unge hollænder kunne tage føringen af løbet.

Zaid Ashkanani spandt efter en let kontakt med Thomas Preining i Sving 2, da Ashkanani kom lidt for hårdt på gassen, og samtidig måtte undvige Preining, og faldt derved fra 8. startposition helt ned på sidstepladsen.

Mikkel Overgaard Pedersen
Photo: Porsche Motorsport

Mikkel O. have fået en fin start på løbet, og beholdt placeringen, men fik hurtigt til angreb på de forankørende, hvor det lykkedes ham at snuppe hele to kørere ind i samme sving, på løbets 3. omgang.

En vigtig besked fra løbets dommere kom ved slutningen af 3. omgang, hvor ten Voorde fik en 10 sekunders tidsstraf på grund af tyvstart. Det var marginalt, men dommerne havde afsagt deres dom.

Tom Sharp havde kontakt med Dylan Pereira, hvilket sendte englænderen rundt. Han knækkede dog også hjulophænget, så han var ude af løbet.

Amerikanske Richard Heistand spandt på egen hånd, men fik hurtigt vendt bilen i den rigtig retning igen. Han var dog i forvejen ude af pointene.

Mikkel Overgaard Pedersen måtte desværre udgå fra 8. position med en knækket trækaksel, hvilket var super ærgerligt for danskeren.

Både Ammermüller og Preining kørte og blinkede med lygterne ned af langsiden – som om at det ville få de andre til at flytte sig…

Ammermüller kom dog helt op under bagkofangeren af Andlauer for enden af langsiden, men kunne ikke komme forbi.

Larry ten Voorde
Photo: Porsche Motorsport

Josh Webster udgik desværre også af løbet, med et teknisk problem.

Der var ikke meget teamkørsel fra Preining, som pressede holdkammeraten Ammermüller – men Preining havde selvfølgelig også stadig en mesterskabschance. De to skiftes til at låse forhjulene i svingene, men blev begge på banen.

På 3. sidste omgang var Ammermüller helt inde og lukke døren for Preining i Sving 1, hvor der ikke blev givet mange centimeter ud til græsset. Samtidig havde Nick Yelloly fået kørt sig helt op bag Preining, efter en fantastisk overhaling udenom på holdkammerat Jaap van Lagen. Dermed var de 3 mesterskabskandidater effektive 2’er, 3’er og 4’er i løbet.

Ten Voorde var den første mand til at krydse målstregen, men med de 10 sekunders tidsstraf gik sejren i stedet til Julien Andlauer, som dermed snuppede hans første Porsche Mobil 1 Supercup sejr, efter at have vundet 24 timers løbet på Le Mans tidligere på året. Michael Ammermüller sluttede toer, foran Thomas Preining, Nick Yelloly, Jaap van Lagen, Florian Latorre, mens Larry ten Voorde sluttede som 7’er.

Julien Andlauer
Photo: Porsche Motorsport

Michael Ammermüller fører fortsat Mesterskabet foran Nick Yelloly og Thomas Preining. De tre kørere er de eneste med chancer for at tage den store pokal i morgendagens løb – som Ammermüller for øvrigt også starter fra Pole Position.

Mesterskabsafgørelsen kan ses søndag eftermiddag på Eurosport, med løbsstart klokken 17.15.

Relaterede nyheder