Le Mans 2019 – hvem kommer til start?

Brikkerne i puslespillet om starttilladelserne til 24 timers løbet på Le Mans 2019 falder ligeså stille på plads.

Der er, ligesom der var i 2018, plads til 60 biler.

De første 36 pladser er allerede taget, da FIA World Endurance Championship 2018/19 holdene er sikret en startplads i løbet.

Dertil kommer de 4 klassevindere fra årets løb. Det betyder at Toyota Gazoo Racing (LMP1), Signatech Alpine Matmut (LMP2), Porsche (GTE Pro) og Dempsey-Proton Racing Porsche (GTE Am) alle har en ekstra billet. De er alle i forvejen FIA WEC deltagere.

European Le Mans Series giver også 4 billetter. G-Drive Racing #26 (LMP2), Proton Competition (GTE 1. plads), JMW Motorsport (GTE 2. plads) og RLR MSport (LMP2 plads pga Mesterskabet i LMP3).

Michelin Le Mans Cup vinderen i GT3, Kessel Racing, får også et sæde i GTE Am. Kessel Racing er synonym med AF Corse – altså Ferrari.

I WeatherTech SportsCar Championship bliver der uddelt to billetter – ikke til hold, men til individuelle gentlemen kørere. Misha Goikhberg har vundet en plads i LMP2 og Ben Keating har vundet en plads i GTE Am. Mens Goikhberg endnu ikke har offentliggjort hans planer, har Keating allerede annonceret at han teamer op med Risi Competizione, i en Ferrari F488 GTE.

Le Mans 2018
Photo: JJ Media

Der er fortsat 4 pladser, som endnu ikke er uddelt. Det er de fire pladser fra Asian Le Mans Series, som starter om små fire ugers tid i Shanghai. Her får LMP2 Mesteren, nummer 1 og 2 i GT3 samt Mesteren i LMP3. Mens LMP2 får en direkte billet til LMP2, får GT holdene mulighed for at vælge mellem GTE Pro eller Am, afhængig af deres ambitionsniveau. LMP3 Mesteren kan selv vælge mellem LMP2 eller GTE Am.

Som en ekstra bonus, får det bedste LMP2 gentlemanhold i Asian LMS, bestående udelukkende af Sølv og Bronzekørere, også en billet til LMP2 klassen.

Tæller vi alt dette sammen, er 52 ud af 60 allerede reserveret.

Men… – og nu kommer der et men. De er allesammen invitationer. Vi ved ikke hvor mange af de holdene, der vinder pladserne, som reelt ønsker at deltage i løbet. Det er ikke sikkert at holdene har ressourcer til at kunne deltage i 24 timers løbet på Le Mans. For det er kun en starttilladelse, men holdene skal stadig finde 3 kørere, sponsorer, betale for dæk, benzin og alt det andet.

Og så er det selvfølgelig usikkert om de to CEFC TRSM Racing LMP1 racere også får lov til at starte, selvom de har tilmeldt til FIA WEC 2018/19 serien. De har indtil videre kun deltaget aktivt i Le Mans 2018, mens de slet ikke har været til stede på hverken Silverstone, Fuji og ej heller i Shanghai om 3 uger.

Vores forsigtige bud, er at mindst 10 af de 16 pladser vil blive taget, men det kan sagtens gå hen og blive endnu flere. For Le Mans er trods alt Le Mans, og har man bare den mindste chance for at deltage, eller sælge sæderne, så vil det være dumt, ikke at udnytte denne chance.

Så der bliver helt sikkert kamp om de resterende 8-14 pladser i løbet – og vi ved at de er to gule Amerikanske Corvette racere helt sikkert også gerne vil have et par pladser i løbet, udover en masse ELMS hold.

Relaterede nyheder