Gavin: “Du bliver nød til at regne alle med “

Tidligere på året mødtes Racing24-7.net med Oliver Gavin, for at snakke omkring Corvette Racing programmet, og det jubilæum som holdet har i sportsvogns verdenen.

Han kørte ikke kun 24 timers løbet på Le Mans tilbage i juni måned, men er tilbage i FIA World Endurance Championship serien, i Corvette Racing C7R #64 i Shanghai on to uger, under Redline/Mobil 1 banneret.

Men hans første Le Mans var faktisk ikke med Corvette Racing.

“Dette var faktisk mit 18. Le Mans, mit 17. med Corvette. Jeg kørte et for Saleen i deres S7R.”

“Jeg kørte med Jon Field , Intersport Racing. Det var i en Lola Judd, og jeg kørte med ham lidt on/off i to sæsoner. Så det var i 2000 og 2001. Vi vandt i Phoenix og Mid-Ohio, tror jeg, i 2001. Men det introducerede mig til sportsvognsræs, og så skiftede jeg til Saleen og så skiftede jeg hertil.”

Gavin havde en overgang Jan Magnussen og Oliver Gavin som holdkammerater, inden han blev holdkammerat med Tommy Milner i #64 og #4 i ALMS og det nuværende WeatherTech Sportscar Championship.

Han har vundet det prestigefulde løb 5 gange, men gennemførte ikke årets løb.

Det må være rart at være i de samme omgivelser i så mange år – du kender alt, og alting er de samme steder?

“Det er ret fantastisk, at jeg har haft sådan en lang karriere hos Corvette Racing, og jeg føler mig ekstremt heldig, at have arbejdet sammen med sådan et godt team, i så lang tid – sådan en god flok af fyre, ingeniørerne, kørere. Jeg har fået lov til at køre nogle fantastiske biler, og jeg har opnået nogle ret fantastiske sejre og mål, som jeg aldrig havde drømt om, at jeg ville have en chance for. For det første, at komme her og køre Le Mans, troede jeg var en temmelig fjern drøm, da jeg var dreng. Men så at få muligheden for at komme her, og køre for sådan et konkurrencedygtigt hold, og så faktisk have en chance for at vinde, og så faktisk vinde, og så på toppen af podiet – det er hvad du drømmer om som en ung dreng. Jeg føler at det har været en stor og succesfuld karriere med Corvette, og jeg ser frem til at tilføje yderligere nogle kapitler. Det har været enormt sjovt.”

Oliver Gavin
Photo: JJ Media

Og der er stadig den samme spænding, når du tager til Le Mans?

“Jep, jeg blev hentet af min førstemekaniker, på tog stationen lørdag aften, og han kørte mig herind, og bare det sidste stykke, hvor du ser porten til banen, og mærker spændingen og følelserne, hårene som rejser sig på armene, at du får lov til at komme her endnu en gang, er ret fantastisk. Lørdag eftermiddag, når vi holder derude allesammen, og tilskuerne, og hele stemningen, ceremonierne, national melodierne – det meget specielt.”

Hvordan føler du omkring dette års bil – den er hurtigere end sidste år.

“Jeg synes at vi har forbedret pakken, og at vi har flyttet os, i forhold til sidste år. Det er præcis det som du ønsker at gøre, og vi ved at alle andre forbedrer sig hele tiden. Når du har så mange konstruktører, og det høje niveau af holdene som deltager, flytter tingene sig så hurtigt, at udviklingen går så hurtigt. Derfor skal vi fortsætte med at arbejde hårdt. Og vi ved at vi skal finde nogle små ting, men vi ved ikke om det er nok. Men ingen husker hvem der har Pole – alle husker kun den som står på det øverste trin søndag klokken 15, så det er hvad vi går efter på Le Mans.”

Teamet har kun været til start i FIA World Endurance Championship på Le Mans i denne sæson, men med så tæt kamp, bliver alle nød til at kæmpe til sidst. Præcis som vi så på Le Mans 2017, hvor Corvette Racing #63 mistede sejren med få minutter igen, på grund af en sive punktering. Så selv i Shanghai kan vi opleve nogle overraskelser.

“Du bliver nød til at regne alle med, er jeg overbevist om. Alle konstruktørerne har testet så meget, og alle er så velforberedte. Alle har nogle fantastiske kørere, så jeg tror ikke at vi kan afskrive nogen.”

6 timers løbet i Shanghai køres søndag den 18. november.

Relaterede nyheder