Dalla Lana: “Det bliver hårdt”

Paul Dalla Lana er hjørnestenen blandt Aston Martin Racing #98 kørere i FIA World Endurance Championship, hvor han er Bronze kører sammen med Platin køreren Pedro Lamy og Sølv køreren Mathias Lauda.

Racing24-7.net mødte canadieren tidligere på sæsonen, og det første punkt i vores samtale var alt uheldet, som gang på gang rammer holdet ved 24 timers løbet på Le Mans. Ved 6 starter i løbet, har de kun set målflaget to gange, med en 6. plads som det bedste resultat.

Det ser ud til at I har irriteret Le Mans løbet på en eller anden måde, efter alle disse år.

“Ja, det er i hvert fald frustrerende. Vi har haft biler til at kunne vinde der, vi burde have vundet der, så vi mangler stadig at bestige det bjerg, og jeg forsøgte at tænke positivt, i kraft af at vi har vundet alle andre steder, adskillige gange, så vi ved at vi kan gøre det. Det er det gode ved Super Sæsonen, så vi får endnu et forsøg til at vinde løbet. I år var ekstra frustrerende, en åndssvag lille ting på bilen, som aldrig er sket før – og så, bang, var vi ude. Jeg tror ikke at det ville have været noget nemt løb. Jeg tror at vi kunne have fået et godt resultat der. Men, det er racerløb, som vi ser, og jeg har også været en del af det nogle gange, jeg har lavet nogle fejl, og vi har haft nogle uheld. Jeg synes at det efterhånden er vores lod til at få et godt resultat, men det irriterer os ikke. Vi kigger stadig imod mesterskabet, det er et langt år, så det er meget nemt at kæmpe sig tilbage. Vi bliver bare ved og ved med at kæmpe, og vi skal nok komme tilbage på toppen. Le mans er bare et specielt sted på min to-do liste, så jeg bliver ved med at presse på, for at kunne komme tilbage, og få et godt resultat.”

Paul Dalla Lana
Photo: JJ Media

Holdet håbede også på et bedre resultat ved 6 timers løbet på Silverstone i August, og inden løbet startede, var der ret store forhåbninger, som i sidste ende gav en fjerdeplads.

“Vi har altid nydt Silverstone. Jeg tror ikke at vi har den hurtigste bil i år, måske endda den langsomste, men vi kan godt lide banen, og der er noget for alle. Vi kommer her bare i år. Vi er sikre på at den nye asfalt kan give dækkene problemer, som det også har været her før i tiden. Vi må bare se, hvordan det hele forløber over et stint.

“Lige pludselig har vi 9 biler andre biler i Am, med nogle rigtig gode kørersammensætninger, og nogle stærkere biler end Aston raceren, så der venter os en stor kamp, så jeg tror på at det bliver et godt løb.”

Og GTE Am er ikke altid omkring bilen, men om gennemsnitsfarten af bilen.

“Det er rigtigt, synes jeg. Og stabilitet. Indtil videre, har vi set biler med masser af fart, ligesom os på Le Mans, og hvis du laver en fejl… Men jeg mener at Am, er der større risiko for at det sker, så hvis vi kan have et fejlfrit løb, og vi bare udfører vores arbejde, så skal vi nok være der til slut. Pedro kører bilen i mål, så alt kan ske.”

Aston Martin Racing #98 er i øjeblikket fier i GTE Am stillingen, kun to point bag tredjepladsen, mens der er et 28 points stort bjerg at bestige, for at komme op på førstepladsen.

6 timers løbet på Shanghai bliver det næste løb for den canadiske/portugisiske/østrigske kombination – et løb, hvor de har vundet 3 ud af de 4 senere år – hvor de sluttede 2’er i det “fejlslagne” 2015 løb. Løbet køres søndag morgen, Europæisk tid, den 18. november.

Relaterede nyheder