McLaren og Alonso kører Indy 500 i 2019

McLaren Racing har annonceret, at de vil deltage i 103. udgave af Indianapolis 500 løbet, med Fernando Alonso bag rattet.

Dermed vender det engelske hold tilbage til den legendariske oval, som mærket har vundet på 3 gange, med sejr i 1972, 1974 og 1976.

Det bliver en anden gang at Alonso skal deltage i løbet, efter han også at have kørt, og faktisk også ført 2017 udgaven af løbet. Dengang arbejdede McLaren sammen med Andretti Autosport, og selvom det ikke fremgår af pressemeddelelsen, så forventes det at de igen skal hjælpe hinanden.

Der er dog den lille finte, at Andretti Autosport kører med Honda motorer, og efter signede er Honda ikke specielt lune på at få Alonso tilbage i en Honda motoriseret bil, efter de udtalelser som spanieren kom med i Formel 1 tiden. Der er heller ikke nævnt noget omkring motorleverandøren i den pressemeddelelse, som blev udsent af McLaren, lørdag aften.

Fernando Alonso
Photo: Indycar.com / Richard Dowdy

Fernando Alonso går efter at blive den kun anden kører, der kan tage den såkaldte Triple Crown, som består af Monaco Formel 1 løbet (vundet i 2006 og 2007 med Mild Seven Renault F1 Team og Vodafone McLaren Mercedes ), 24 timers løbet på Le Mans (vundet i 2018 med Toyota Gazoo Racing) og så Indy 500.

Alonso kan dog ikke vide sig sikker omkring deltagelsen i selve løbet, da der i skrivende stund forventes at stille mindst 35 biler op til kvalifikationen til løbet, med kun 33 mulige pladser i selve løbet. Det samme så vi i år, hvor James Hinchcliffe missede kvalifikationen til løbet, og dermed også enhver chance i Verizon Indycar Series mesterskabet. Så det samme kan risikere at ske for den 37 årige spanier – for meget kan ske på de 4 lynende hurtige kvalifikationsomgange, med en gennemsnitshastighed på ca 370km/t!

Den 103. udgave af Indianapolis 500 køres den 26. maj 2019.

Relaterede nyheder