Farfus stopper i DTM – fortsætter i GT

Augusto Farfus har valgt at stoppe for BMW i DTM Serien, og i stedet fokusere på GT ræs.

Brasilianeren har 7 DTM sæsoner bag sig, og har lige siden ankomsten til BMW i 2007, haft mindst to kasketter på, hvor det både er blevet til sprint løb som WTCC og DTM samt GT løb som Nürburgring 24 timers løbet, Spa 24 timers løbet, og ikke mindst de lange IMSA løb i USA.

Derfor blev han også udvalgt til at skulle køre FIA World Endurance Championship med teamets BMW M8 GTE racer, da den debuterede i serien tidligere på året. Men det har også givet ham visse udfordringer, da der var datosammenfald mellem åbningsløbene i DTM og FIA WEC, samt finaleløbet i DTM og Fuji afdelingen af FIA WEC. Her måtte han opprioritere M4 DTM raceren, og i stedet lade holdkammeraterne passe M8 GTE bilen.

Augusto Farfus
Photo: BMW Motorsport

Planen er fremover, at han primært skal køre i M8 GTE raceren, samt M6 GT3 bilen, når der er behov for ham der.

Farfus nåede at køre 104 DTM løb, og vandt heraf 4 løb, og tog yderligere 9 podieplaceringer samt 6 Pole Positions. Den bedste placering i DTM Mesterskabet blev en andenplads i 2013.

Augusto Farfus sidder også bag rattet af en GT bil denne weekend, hvor han deltager i FIA GT World Cup i Macau i en BMW M6 GT3 racer.

Relaterede nyheder