Pointene efter Shanghai

Der skete ting og sager i FIA World Endurance Championship 2018/19 pointstillingen, efter dagens løb i Shanghai.

I LMP1 klassen er Toyota Gazoo Racing #8 med Fernando Alonso, Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima fortsat i front, men de bliver stille og roligt hentet af Toyota Gazoo Racing #7 med Jose Maria Lopez, Mike Conway og Kamui Kobayashi, som nu har vundet to løb i træk. Rebellion Racing #3 med Gustavo Menezes, Mathias Beche og Thomas Laurent er fortsat 3’er i Mesterskabet, på trods af dagens lidt kluntede start af de sidstnævnte, da de alligevel fik bilen kørt i mål på 6. pladsen i LMP1.

Jackie Chan DC Racing #38 trak fra i LMP2 klassen med dagens vindere Ho-Pin Tung, Stephane Richelmi og Gabriel Aubry. Signatech Alpine Matmut #36 med Andre Negrao, Nicolas Lapierre og Pierre Thiriet er toer, foran Jackie Chan DC Racing #37 med Jazeman Jaafar, Nabil Jeffri og Weiron Tan.

Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre havde den perfekte dag, da de trak endnu længere væk fra forfølgerne i Mesterskabet, så de nu har 43 points forspring til nummer 2, som er Ford Chip Ganassi Team UK #66 med Stefan Mücke og Olivier Pla, som har præcis det samme pointantal som Porsche #91 med Gianmaria Bruno og Richard Lietz. Dagens højdespringer er Aston Martin Racing #95 kørerne Nicki Thiim og Marco Sørensen, som nu er på 5. pladsen i Mesterskabet, kun 12,5 point fra andenpladsen. Det havde AMR nok ikke set komme, efter åbningsløbet på Spa Francorchamps…

Porsche #92
Photo: JJ Media

Porsche har en solid føring i GTE Pro Konstruktørmesterskabet, foran Ford, Ferrari og Aston Martin, mens BMW er håbløst hægtet af på 5. pladsen. Selv AMR har næsten dobbelt så mange point som BMW.

Det er også en Porsche som fører GTE Am Mesterskabet, og her er det i form af Team Project 1 Porsche #56 med Jörg Bergmeister, Egidio Perfetti og Patrick Lindsey. Aston Martin Racing #98 med Pedro Lamy, Mathias Lauda og Paul Dalla Lana er toer, foran TF Sport Aston Martin #90 med Charlie Eastwood og Salih Yoluc.

Nu kan holdene gå på velfortjent vinterferie, inden FIA World Endurance Championship 2018/19 starter igen den 15. marts på Sebring i USA.

Relaterede nyheder