Kvinderne invaderer Formel E

Der kommer masser af kvinder på deltagerlisten, når ABB FIA Formula E Championship afholder testdag.

De seneste par sæsoner er der blevet arrangeret testdag om søndagen efter Marrakesh afdelingen, men den test er blevet rykket frem, så testkørerne allerede skal i aktion på søndagen efter åbningsløbet i Ad Diriyah i Saudi Arabien.

Her kommer minimum 7 kvinder i aktion, og der er stadig nogle ledige sæder, så der er mulighed for endnu flere.

Flere af holdene sætter også en eller begge deres løbskørere i bilerne, så dem nævner vi ikke her.

Envision Virgin Racing har inviteret Amna Al Qubaisi, som til dagligt kører i Formel 4. Amna er datter af sportsvognskører Khaled Al Qubaisi.

NIO Formula E Team har valgt den engelske racerkører Jamie Chadwick, der også har gjort sig gældende i det engelske Formel 3 mesterskab, samt Britisk GT.

Tatiana Calderon
Photo: DS Techeetah

Venturi Formula E Team har inviteret Simona de Silvestro, der bl.a. har kørt Indycar og aktuelt kører V8 Supercars i Australien.

Carmen Jorda skal køre for Nissan e.dams. Jorda har tidligere været tilknyttet Renault som testkører hos deres Formel 1 hold, men har også kørt bl.a. GP3.

For få uger siden testede Tatiana Calderon hos Alfa Romeo Sauber F1 Team, men nu er hun blevet ringet op af DS Techeetah til denne test.

Beitske Visser har været tilknyttet BMW de seneste par år, hvor den primært har stået på GT4 kørsel, og nu får hun chancen i deres Formel E racer.

Mahindra Racing giver Katherine Legge muligheden for at prøve en Formel E bil. Hun kender allerede elektriske biler, da hun også deltager i Jaguar I-PACE eTROPHY, som er den nye support serie til Formel E. Dertil kommer hendes IMSA programmer, og erfaring fra bl.a. Indycar samt DTM.

Der var faktisk også en 8. kvindelig kører som var planlagt til at skulle have deltaget, men Sophia Flörsch havde desværre et alvorligt uheld i Formel 3 løbet i Macau i forgangene weekend, så hun har ikke mulighed for at deltage i testen.

Nico Müller får endnu en mulighed for at teste for Audi Sport ABT Schaeffler, som han også kørte i ved testen i Marrakesh tidligere på året.

ABB FIA Formula E Championship testdagen køres den 16. december 2019.

Relaterede nyheder