Asian LMS indfører et Porsche trofæ

Asian Le Mans Series indfører et Porsche trofæ, når den nye sæson starter i denne weekend.

Serien har haft en Cup klasse gennem flere år, og der har også været enkelte Porsche biler som deltog, men nu skal der satses endnu mere på det tyske bilmærke.

Indtil videre er der 4 Porsche 911 GT3 Cup biler tilmeldt denne weekend, så det ser ud til at serien har haft held med det i første omgang. Der var dog også en afdeling af Porsche Carrera Cup Asia på den samme bane sidste weekend, så det har måske også været medvirkende.

Der er visse af de fire hold, som vækker genklang her i Europa.

Earl Bamber Motorsport får Jeffrey Chiang og Graeme Dowsett bag rattet. Bamber er Porsche fabrikskører og tidligere Le Mans vinder, og har startet sit eget hold i Asien, for at støtte op omkring serien.

Porsche 911 GT3 Cup
Photo: Porsche Motorsport / Daniel Reinhardt

OpenRoad Racing har indtil videre kun annonceret Francis Tjia som kører, men der skal minimum en ekstra mand med i bilen, for at kunne køre de 4 timer.

EKS Motorsports får tre kinesiske kørere i bilen. Li Jia Qi, Daniel Lu og Boa Jinlong skal deles om bilen. Daniel Lu er udvalgt som Porsche Junior kører i Kina, på trods af en alder på kun 18 år. Så han bliver meget spændende at følge i fremtiden. EKS delen har ikke noget med Mattias Ekström at gøre.

Modena Motorsports stiller til start med Benny Simonsen og Philippe Descombes. Descombes kommer fra Frankrig, men har kørt asiatisk racerløb siden 1999, hvor han bl.a. deltaget i Formula 2000 og Porsche Carrera Cup Asia. Benny Simonsen er lillebror til Allan Simonsen, men har bestemt også bevist hans egen fart i racerbiler verden rundt, og bliver regelmæssigt ringet op af hold, som har brug for en hurtig kører, som kan vejlede de mere uerfarende bronzekørere, som Descombes har status af. Modena Motorsports har også aktiviteter i Europa.

Dermed er vi oppe på hele 3 danskere i den asiatiske serie, med Anders Fjordbach hos Algarve Pro Racing i LMP2 og Christian Stubbe Olsen hos Ecurie Ecosse/Nielsen i LMP3.

Asian Le Mans Series 2018/19 starter denne weekend på Shanghai International Circuit, og har udover Porsche Endurance Trophy også LMP2, LMP3 og GT3 biler som deltagende klasser.

Relaterede nyheder