Tæt kvalifikation til åbningsløbet

Kvalifikationen til årets første Asian Le Mans Series 2018/19 løb blev kørt på Shanghai International Circuit.

Vejret var diametralt anderledes end sidste weekend, så de to gange 15 minutters kvalifikation blev kørt i flot eftermiddagssol.

8 LMP2 biler og 10 LMP3 biler var de første til at køre på banen.

Pipo Derani i Spirit of Race #8 var den første mand til at sætte en hurtig tid i LMP2 klassen, foran Algarve Pro Racing #24 med Harrison Newey og United Autosports #22 med Phil Hanson.

I LMP3 klassen var Inter Europol Competition #13 med Jakub Smiechowski hurtigst foran Viper Niza Racing #65 med Nigel Moore og United Autosports #2 med Wayne Boyd.

Jackie Chan DC Racing #37 med Hwang Doyun havde et solospin, mens Eurasia Motorsport #36 med Aidan Read havde sit eget spin et andet sted på banen. Men begge kunne komme videre uden problemer.

Anders Fjordbach i Algarve Pro Racing #25 var uheldig at få en af sine flyvende omgange slettet på grund af Track Limits, som ellers havde rakt til 4. hurtigste tid i LMP2, og måtte nøjes med 7. hurtigste tid.

Christian Stubbe Olsen i Ecurie Ecosse/Nielsen #7 havde et lille spin på egen hånd, men her havde han allerede sat sin bedste kvalifikationstid, som rakte til 8. hurtigste tid, lige efter holdkammeraten Colin Noble i #79.

LMP2 klassen endte med Pole Position til Pipo Derani i Spirit of Race #8, foran Algarve Pro Racing #24 med Harrison Newey og United Autosports #22 med Phil Hanson. Med Jazeman Jaafar i Jackie Chan DC Racing X JOTA #1 var det 4 forskellige hold i top 4.

Inter Europol Competition #13 med Jakub Smiechowski tog Pole Position i LMP3, foran Viper Niza Racing #65 med Nigel Moore og United Autosports #2 med Wayne Boyd.

Spirit of Race #8
Photo: Asian Le Mans Series

Herefter stod den på kvalifikationen for de 9 GT biler, fordelt på 5 GT3 biler og 4 Porsche 911 GT3 Cup biler.

Tianshi Racing Team #66 skulle oprindelig havde været en Audi R8 LMS GT3 racer, men havde en motorbrand under torsdagens ekstra træning, hvilket gjorde at bilen ikke var køreklar. Heldigvis havde holdet også en Mercedes AMG GT3 til at stå hjemme i garagen, så den fik de fragtet til banen, så den lige nøjagtig nåede ud på banen til kvalifikationen.

Holdkammeraterne i #88 med Dries Vanthoor var den første til at sætte en hurtig tid, foran Alessandro Pier Guidi i Spirit of Race Ferrari #51 og Tianshi Racing Team #66.

Earl Bamber Motorsport #12 med Graeme Dowsett var den første bil til at sætte hurtigste tid tid i Cup klassen, foran EKS Motorsports #59 med Lu Wen Long og OpenRoad Racing #21 med Francis Tjia.

James Calado i Car Guy Ferrari #11 fik ikke sat nogen tid, da hans første flyvende omgang blev annulleret på grund af Track Limits. Derfor måtte han give den fuld gas i de sidste 5 minutter af kvalifikationen.

Med 4 minutter tilbage, satte Benny Simonsen i Modena Motorsports #11 i Pole i Cup klassen. Men med de helt ens Porsche 911 GT3 Cup biler, var der hundrededele og tusindedele mellem kørerne i den klasse.

Der var mange der forsøgte, men inden kunne slå Dries Vanthoor i Tianshi Racing Team Audi #88, foran Car Guy Ferrari #11 med James Calado og Spirit of Race Ferrari #51 med Calado’s FIA WEC holdkammerat Alessandro Pier Guidi. Tianshi Racing Team Mercedes #66 med Max Wiser bag rattet fik kørt 4. hurtigste tid, mens Bonamy Grimes i TF Sport Aston Martin #5 tog muligheden for at få nogle ekstra omgange, og som Bronzekører havde han ikke nogen chance mod alle fabrikskørerne.

Benny Simonsen i Modena Motorsports #11 tog Pole Position i Cup klassen foran EKS Motorsports #59 med Lu Wen Long og OpenRoad Racing #21 med Francis Tjia, mens Earl Bamber Motorsport #12 med Graeme Dowsett fik frakendt hele to tider i kvalifikationen på grund af Track Limits, og måtte tage til takke med P4, men ellers havde han også havde blandet sig helt oppe i front.

Der er optræk til et helt fantastisk racerløb i morgen søndag, når årets første afdeling af Asian Le Mans Series 2018/19 køres. Det eneste minuspunkt for alle danske seere, er at løbet starter klokken 02.00 dansk tid, søndag morgen, men kan følges på Youtube.

Relaterede nyheder