Starworks Motorsport tilbage under eget navn

Starworks Motorsport er tilbage under eget navn i WeatherTech SportsCar Championship.

Teamet kommer til start i GTD klassen i en Audi R8 LMS GT3 Evo, hvor Ryan Dalziel og Parker Chase bliver to af kørerne til åbningsløbet på Daytona i januar.

Det er allerede bestemt at Dalziel skal køre hele sæsonen for holdet, mens det endnu er åbent om Chase kun skal køre North American Endurance Cup afdelingerne (Daytona, Sebring, Watkins Glen, Petit Le Mans), eller om han skal køre hele sæsonen. Meget af dette afhænger sandsynligvis af hvordan sæsonen ser ud efter sæsonens to første afdelinger på Daytona og Sebring. I 2018 sæsonen skulle Meyer Shank Racing #86 med Katherine Legge kun køre NAEC afdelingerne, men endte med at køre hele sæsonen, da de pludselig lå med rigtig gode muligheder i Mesterskabet, som de endte med at slutte toer i.

Selvom bilen bliver den helt nye Evo version, er det dog en 2016 version, som bliver opgraderet. Dalziel og Chase deltes også om bilen gennem 2018 sæsonen, hvor de vandt Pirelli World Challenge SprintX Pro/Am Mesterskabet.

Parker Chase & Ryan Dalziel
Photo: Starworks Motorsport

Starworks Motorsport og teamchef Peter Baron har også erfaring med bilmodellen fra IMSA klassen, hvor de i alle NAEC afdelingerne i 2018 stod for Montaplast by Land Motorsports indsats.

Starworks/Baron har et rimelig godt CV, siden holdet startede i 2010. Bl.a. har de vundet både FIA World Endurance Championship LMP2 Mesterskabet samt 24 timers løbet i Le Mans i 2012. Derudover blev det også til NAEC mesterskabet i samme sæson, inden de vandt IMSA Mesterskabet i 2016 i PC klassen.

IMSA serien bliver helt ny for Parker Chase, mens Ryan Dalziel har erfaring fra både Starworks, men også fra Tequila Patron Extreme Speed Motorsports gennem adskillige sæsoner.

Baron og Dalziel har arbejdet sammen med hinanden on-off siden 2005, og er rigtig gode venner på og væk fra racerbanerne. Med et glimt i øjet, betegner de også hinanden som “Thunder buddies” – altså på dansk, noget i retning af venner for livet.

2019 sæsonen af WeatherTech SportsCar Championship starter den 26.-27. januar ved Daytona 24 timers løbet.

Relaterede nyheder