CORE autosport køber nyt

CORE autosport har valgt at købe en ny racerbil, til den kommende IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæson.

Tidligere på året blev det ellers annonceret, at de ville fortsætte med deres LMP2 ORECA racer i 2019 sæsonen, men nu har holdet købt en Nissan Onroak DPi bil.

Colin Braun og Jon Bennett bliver igen kørerne, som skal køre #54 gennem hele sæsonen. Romain Dumas skal hjælpe holdet i alle NAEC afdelingerne, mens Loic Duval hopper i bilen som fjerde mand ved 24 timers løbet på Daytona i januar måned.

Bilmodellen er tidligere blevet kørt af Extreme Speed Motorsports, men det ser mere og mere ud som om at de ikke kommer til start, efter de har mistet deres hovedsponsor. Der findes kun to af Nissan DPi bilmodellen, så meget tyder på at CORE autosport har købt den eller de gamle biler fra ESM.

Loic Duval, Romain Dumas, Colin Braun, Jon Bennett
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Braun og Bennett var snublende tæt på at vinde Prototype Mesterskabet i 2018 udgaven af IMSA serien, men manglede lige den allersidste fart ved finalen på Road Atlanta. Bennett er sølvkøreren hos holdet, men med smart pitstrategi fra Jeff Braun, der for øvrigt er far til Colin, lykkedes det alligevel at kæmpe med omkring sejrene i anden halvdel af sæsonen.

DPi holdene var så trætte af at de meget billigere LMP2 biler kunne køre lige op, og nogle gange endda køre fra fabriksbilerne, at de tvang IMSA til at ændre reglerne, så DPi bilerne har deres egen klasse fra 2019 og fremad, mens LMP2 klassen bliver Pro-Am, som samtidig skal køre en anelse langsommere omgangstider end DPi racerne.

Men nu får de så bare Braun og Bennett med i topklassen, hvor de måske har held med samme taktik igen. At de kører med en andet chassis end størstedelen af DPi feltet, kan meget vel også vise sig at være en fordel, når BOP’en mellem chassis’erne skal uddeles.

2019 sæsonen af IMSA WeatherTech SportsCar Championship starter på Daytona den 26.-27. januar.

Relaterede nyheder