COTA fjernet fra kalenderen

World Motorsport Council har offentliggjort FIA World Rallycross Championship kalenderen for 2019, og her kommer der en væsentlig ændring i forhold til seriens egen udsendte kalender for godt en måned siden.

WMSC har valgt at slette COTA afdelingen i slutningen af september fra kalenderen. Det betyder dog stadig at holdene skal ud af Europa hele tre gange.

World RX sporten er i dyb krise efter Peugeot, Audi, Ford alle har forladt serien gennem de seneste 12 måneder, og privatholdene har udtalt sig meget kritisk i forhold til den tiltænkte 2019 kalender. Bl.a. har ejeren af GRX Taneco, Marcus Grönholm brugt meget stærke ord, og slet ikke kan se hvad serien skal i Abu Dhabi og Sydafrika.

COTA 2018
Photo: FIAWorldRallycross.com

Kalenderen efterlader et hul på 2 måneder mellem den næstsidste og sidste afdeling, hvilket bestemt kunne have været løst, hvis ellers serien droppede Sydafrika, og beholdte løbet i Tyskland i oktober, som ellers har været traditionen.

Men der er sikkert nogle kontrakter, der skal overholdes.

For at man kan køre et officielt VM, skal der køres på 3 kontinenter, hvilket man i forvejen opnår med Abu Dhabi (Asien), Canada (Nordamerika) og alle de europæiske afdelinger.

05-06 april Yas Marina Abu Dhabi
27-28 april Catalunya Barcelona Spanien
11-12 maj Spa-Francorchamps Belgien
25-26 maj Silverstone Storbritannien
15-16 juni Hell Norge
06-07 juli Höljes Sverige
03-04 august Trois-Rivières Canada
31 August – 01 september Lohéac Frankrig
14-15 september Riga Letland
09-10 november Cape Town Sydafrika

Relaterede nyheder