FIA WEC får succesballast

FIA World Endurance Championship indfører succesballast fra 2019.

Det er en af ændringerne, som i dag blev godkendt af World Motorsport Council, på mødet i Sankt Petersborg.

Succesballasten bliver indført fra starten af 2019/20 sæsonen, men kun i GTE Am klassen. En lignende regel blev offentliggjort i European Le Mans Series. Der kommer dog ikke til at være nogen form for succesballast på Le Mans, men udelukkende den normale BOP, som stadig bibeholdes.

Pointskalaerne bliver også justeret, så de tager højde for de fire forskellige løbslængder, som indføres fra 2019/20, med 4, 6, 8 og 24 timer.

Derudover blev reglerne for de nye hyper biler, der skal afløse LMP1 klassen fra 2020/21 sæsonen, godkendt af forsamlingen. Det betyder at bilerne skal følge nogle regler hvad angår omkostningerne til udviklingen og driften af bilerne. Bilerne bliver begrænset til maksimalt 520kW (697 hk) på deres forbrændingsmotor, og et forhjulsdrevet hybridsystem på maksimalt 200kW (268 hk).

FIA WEC, Spa Francorchamps 2018
Photo: JJ Media

Det bliver tilladt at have bevægelig aerodynamik på de nye biler, på både forenden samt bagenden af bilerne. Det er det som vi kender fra bl.a. Formel 1 og DTM, hvor man kan lægge bagvingen ned ude på langsiderne, for at reducere vindmodstanden. I FIA WEC er det dog ikke tiltænkt overhalinger, men mere for at gøre bilen mere aerodynamisk på langsiderne, og derved forbedre brændstofforbruget m.v.

Svenske Koenigsegg har bekræftet interesse i den nye bilklasse, og Glickenhaus har allerede bekræftet at de stiller til start med 2 biler i FIA WEC serien.

Det nye hyper bils reglement kommer til at gælde i fem år, så holdene ved hvad de har at gøre med.

Der arbejdes også på at begrænse udgifterne yderligere, begrænse antallet af mekanikere per hold, dæk, test, reservedele og andre ting.

Fra 2019/20 sæsonen bliver pitstoppene også delt op igen, så man ikke må tanke og skifte dæk samtidig. Det blev ellers ændret op til starten af 2018/19 sæsonen, men har ikke haft den ønskede virkning.

Kalenderen for 2019/20 sæsonen er også bekræftet uden ændringer, så her henviser vi til vores tidligere artikel.

Relaterede nyheder