Kold kvalifikation på Fuji

Kvalifikationen til sæsonens andet Asian Le Mans Series blev kørt på en meget kold Fuji International Speedway.

En overskyet bane og kun 13 graders lufttemperatur gjorde forholdene ret svære for holdene.

Derfor kørte de tilladte dækvarmere på fuld kraft, så kørerne kunne få en lille smule vejgreb.

Først skulle de 5 GT biler på banen.

James Calado i Car Guy Ferrari #11 var den første mand til at sætte en hurtig tid. Ferrari fabrikskøreren beviste selv hvor svære forholdene var, da han fik låst hjulene på vej ind i Sving 1, og faktisk endte med at spinde rundt på en af de efterfølgende omgange. Den næsthurtigste var hans sædvanlige holdkammerat, Alessandro Pier Guidi i Spirit of Race Ferrari #51.

Viper Niza Racing #65
Photo: Asian Le Mans Series

Tianshi Racing Team Audi #66 med Max Wiser bød dog op til dans, og slog begge Ferrari kørere – noget der helt sikker gav italieneren et skævt smil under hjelmen.

Audi holdkammerat Dries Vanthoor i #88 fik de første par omgange slettet på grund af Track Limits, så han var inde og få et nyt sæt dæk på, og satte så ellers hurtigste tid i klassen.

Begge Ferrari racere havde dog også været inde og få nye dæk på, hvilket gjorde dem meget hurtigere end Audi racerne.

TF Sport Aston Martin #5 havde valgt at sætte Ivor Dunbar i bilen, for at give ham nogle ekstra omgange, og var dermed ikke med i kampen omkring Pole Position.

James Calado i Car Guy Ferrari #11 tog Pole foran Alessandro Pier Guidi i Spirit of Race Ferrari #11 og Tianshi Racing Team Audi #88 med Dries Vanthoor.

Car Guy Ferrari #11
Photo: Asian Le Mans Series

Så var det tid til de 7 LMP2 biler og 8 LMP3 biler.

Der var god kamp i både LMP2 og LMP3 klassen, hvor tiderne konstant skiftede. United Autosports #22 med Phil Hanson satte den bedste tid blandt LMP2 racerne, mens United Autosports #2 med Garret Grist var den første mand i LMP3.

Da først Pipo Derani fik Spirit of Race #8 var varmet op, var det hans tur til at sætte den hurtigste tid i LMP2 klassen.

Anders Fjordbach i Algarve Pro Racing #25 blandede sig også i toppen af feltet, hvor han satte 5. hurtigste tid af alle.

Christian Stubbe Olsen var manden i Ecurie Ecosse/Nielsen #7, og han blev snuppet et par gange for Track Limits, så det desværre kun lykkedes at få 6. hurtigste tid i LMP3 klassen.

United Autosports #22
Photo: Asian Le Mans Series

Efter Phil Hanson i #22 havde været inde og få nye dæk på bilen, satte han en fantastisk tid, og slog Derani med næsten et halvt sekund.

Algarve Pro Racing #24 kører, og ELMS Mester Andrea Pizzitola, satte den næsthurtigste tid i LMP2 klassen, så Spirit of Race #8 med Pipo Derani måtte nøjes med 3. hurtigste tid.

Det så længe ud til at Colin Noble i Ecurie Ecosse/Nielsen #79 ville tage Pole Position i LMP3, men han mistede tiden på grund af Track Limits, og i stedet var det Viper Niza Racing #65 med Nigel Moore foran United Autosports #2 med Garret Grist, og så Noble på P3.

Løbet starter i morgen klokken 04.00 dansk tid, mens live streaming starter allerede 03.30 på Asian Le Mans Series Facebook page og YouTube.

Relaterede nyheder