Fantastiske 4 timer på Fuji

9 graders lufttemperatur og en let regnbyge før starten på de 4 timers racerløb, gjorde forholdene utroligt svære for de 20 Asian Le Mans Series hold på Fuji International Speedway.

United Autosports #22 startede fra Pole Position i LMP2, med Phil Hanson og Paul Di Resta. Viper Niza Racing #65 med Douglas Khoo og Nigel Moore havde taget Pole i LMP3, mens Car Guy Ferrari #11 med James Calado, Takeshi Kimura og Kei Cozzolino skulle starte fra Pole i GT klassen.

Der var sket en ændring i forhold til gårsdagens kvalifikation, da Ecurie Ecosse/Nielsen #79 havde fået frataget samtlige tider. De tekniske kontrollanter fandt ud af at front splitteren på bilen sad for højt, og derved ikke overholdt bilens specifikationer. Så de skulle starte løbet allerbagerst.

To danskere var i feltet i dag. Anders Fjordbach havde kvalificeret Algarve Pro Racing #25 på P5 i LMP2, mens Christian Stubbe Olsen var manden der kørte Ecurie Ecosse/Nielsen #7 LMP3 raceren til P6.

De svære forhold gjorde at kørerne fik to opvarmningsomgange, inden bilerne blev givet fri.

ARC Bratislava #4
Photo: Asian Le Mans Series

Der var ballade i Sving 1, da Algarve Pro Racing #25 og ARC Bratislava #4 kom i kontakt med hinanden. Heldigvis var der kun let kontakt mellem bilerne, men nok til at sende dem bagerst i feltet. Det endte med at give Mark Patterson i #25 en Drive-Through straf for at have vippet LMP2 Am konkurrenten rundt.

Ude i front lykkedes det Harrison Newey i Algarve Pro Racing #24 at tage føringen af løbet, da han udbremsede Phil Hanson i United Autosports #22 på vej ind i Sving 1.

Tianshi Racing Team Audi #88 med Anthony Liu Xu bag rattet havde taget føringen af GT klassen.

Nigel Moore i Viper Niza Racing #65 leverede lidt af en sensation i LMP3 bilen, hvor han tog 3. pladsen generelt i løbet – foran adskillige LMP2 biler!

Der kom en helt naturlig forklaring på hvorfor at #88 havde taget føringen – dommerne havde nemlig opdaget at de havde tyvstartet, hvilket kostede Audi’en en Drive-Through straf.

Tianshi Racing Team Audi #66
Photo: Asian Le Mans Series

Kørerne begyndte efterhånden at få mere tiltro i bilerne, og få godt med varme i dækkene, så Matthieu Lahaye i Panis Barthez Competition #35 LMP2 bilen kunne komme forbi LMP3 konkurrenten #65, og overtage den generelle 3. plads i løbet

Car Guy Ferrari #11 var i front af GT klassen, men blev hårdt presset af Tianshi Racing Team Audi #66, som havde snuden oppe på indersiden et par gange, for enden af den meget lange start-mål langside.

Der var pludselig drama for #11, da der pludselig kom hvid røg fra bagenden af Ferrari’en, hvilket gjorde at Takeshi Kimura straks dykkede i pit, og fik et nyt bagdæk på. Det var umiddelbart det eneste problem for holdet, men nok til at de tabte en omgang til GT konkurrenterne.

Inter Europol Competition #13
Photo: Asian Le Mans Series

Tianshi Racing Team #88 fik kæmpet sig tilbage fra Drive-Through straffen, og tog føringen af GT klassen igen, foran holdkammeraterne i #66.

En lille let regnbyge drev ind over dele af banen, efter 40 minutters ræs, hvilket kostede et par spin for Spirit of Race Ferrari #51 og TF Sport Aston Martin #5. Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Nick Adcock ville også være med på en de-tour over græsset, men fik bilen tilbage på banen igen.

Omgangstiderne faldt også med næsten 15 sekunder i forhold til omgangene tidligere i løbet.

Algarve Pro Racing #25 var de første til at udføre et regulært pitstop, hvor Mark Patterson blev byttet ud med Chris McMurry. Lidt overraskende sendte holdet ham ud igen på slicks dæk, hvilket dog hurtigt vise sig at være det mindste af hans problemer. Bilen blev nemlig snuppet for at have kort for hurtigt i pitten, og fik derfor en Drive-Through straf for forseelsen.

TF Sport Aston Martin #5
Photo: Asian Le Mans Series

Nick Adcock i Ecurie Ecosse/Nielsen #7 havde endnu et spin, men denne gang ramte han barrieren, hvilket betød at han måtte ind og have næsen på bilen skiftet.

Car Guy Ferrari #11 havde et spin ude på banen, og det tog dem lang tid, inden at Kimura fik bilen tilbage på banen.

Efterhånden da holdene kom ind til deres første tankstop, fik de monteret regndæk på bilerne. Omgangstiderne for kørerne på slicks var 25 sekunder langsommere!

Algarve Pro Racing #25 var også i pitten igen, for at få regndæk på bilen.

United Autosports #3
Photo: Asian Le Mans Series

Den førende Algarve Pro Racing #24 havde en tur af banen, men ramte heldigvis ikke noget. Det fik også Harrison Newey til at pitte efter regndæk.

Phil Hanson i United Autosports #22 havde været inde efter regndæk omgangen inden, hvilket lige nøjagtig var nok til at han kunne tage føringen.

Eurasia Motorsport #36 med Nobuya Yamanaka havde et spin i Sving 11, og var så uheldig at sidde fast, så han ikke selv kunne komme fri igen. Det lykkedes at trække ham fri under en lokal gul flagzone, så vi undgik en afbrydelse af løbet.

Spirit of Race #8 havde også et spin ude på banen, men ramte ikke noget.

Panis Barthez Competition #35 og TF Sport Aston Martin #5 var også blevet snuppet for at have kørt for hurtigt i pitten, så de fik en Drive-Through straf hver.

Spirit of Race #8
Photo: Asian Le Mans Series

Algarve Pro Racing #25 lavede hattrick på Drive-Through straffe, da de havde kørt over den hvide linje ved pitindkørslen, hvilket betød at Chris McMurry måtte tage endnu en langsom tur ned af pitlane. 3 gange Drive-Through på blot 80 minuttes racerløb er alt ALT for meget, hvis man ønsker at vinde klassen og/eller ønsker at slutte på det generelle podie. Så meget kan selv en hurtig Anders Fjordbach ikke rette op på.

R24 #50 LMP3 raceren med Sayaka Kato havde et spin på vej ud af sidste sving, så hun endte med at holde på tværs af langsiden. Heldigvis kom alle bilerne udenom bilen, men det var et meget skidt sted, at hun holdt parkeret.

Tianshi Racing Team Audi #88 fik en 1-minut Stop & Go straf, fordi de både havde overhalet under gul flagzone, samt såkaldt farlig kørsel på banen. Det var deres anden straf på dagen, og selv en supermand som Dries Vanthoor, kan ikke tilbageerobre så meget tid – i hvert fald ikke under det normale vejrforhold.

Ecurie Ecosse/Nielsen #7
Photo: Asian Le Mans Series

Algarve Pro Racing #25 scorede dagens 4. Drive-Through straf, da de også havde overhalet under gul flagzone. Det begyndte efterhånden at blive pinligt for dem, med 4 straffe på halvanden time – i et fire timers løb…

Halvanden time inde i løbet, og efter alle dækskiftene, var United Autosports #22 i front af LMP2 klassen. Inter Europol Competition #13 havde fået kæmpet sig helt op på førstepladsen i LMP3 klassen, mens Tianshi Racing Team Audi #66 førte GT klassen.

Spirit of Race #8 med Come Ledogar var i problemer igen, ude på banen. Ledogar havde været i bilen i et kvarters tid, da han havde en smuttur gennem afkørselsområdet. Her var der sat en chikane op, for at bremse bilerne ned, og den ramte han, og punkterede en af plastik barrierne.

Regnen blev ved med at falde ligeså stille over banen, hvilket gjorde at bilerne beholdt regndækkene på – eller i nogle tilfælde, satte friske dæk på, i forbindelse med deres tankstop.

Spirit of Race Ferrari #51
Photo: Asian Le Mans Series

Spirit of Race Ferrari Ferrari #51 med Ozz Negri jr bag rattet havde et solospin i Sving 3, men kom hurtigt videre.

Christian Stubbe Olsen kom i Ecurie Ecosse/Nielsen #7 bilen, med lidt over 2 timer tilbage af løbet.

United Autosports #23 med Guy Cosmo have netop taget 3. pladsen i løbet, men fik så forbremset sig i Sving 1, så han tabte al den vundne tid igen. Dermed var Panis Barthez Competition #35 med Francois Heriau tilbage igen på P3, med et 8 sekunders forspring til Cosmo.

10 minutter senere var Cosmo tilbage i front igen, da hans omgangstider var væsentlig hurtigere end Heriau.

Med godt halvanden time tilbage af løbet, begyndte holdene at sætte slicks på bilerne igen, da banen efterhånden var tørret så meget, at de var hurtigere igen.

Anders Fjordbach blev skiftet i Algarve Pro Racing #25 med 94 minutter tilbage af løbet, og fik samtidig 4 nye slicksdæk på bilen.

Tianshi Racing Team Audi #88 fik også hattrick på straffe, med dagens anden Drive-Through straf til bilen, da de havde lavet en fejl i forbindelse med deres pitstop.

Algarve Pro Racing #24
Photo: Asian Le Mans Series

Algarve Pro Racing #24 tog føringen af løbet igen, da de havde været inde og skifte til slicks omkring 10 minutter før United Autosports #22, og derved vundet meget tid på dem. Forskellen var dog tankindholdet på begge biler, da begge skulle ind for at tanke mindst 1 gang yderligere – dog med forskellige benzinmængder nødvendige.

R24 #50 fik en 1 minutters Stop & Go straf på grund af farlig kørsel ude på banen, samt krydset den hvide linje ved pitudkørslen. De var dog i forvejen sidst i ikke kun LMP3 klassen, men generelt i løbet.

Med 80 minutter tilbage af løbet var Martin Hippe i Inter Europol Competition #13 under hårdt pres fra Kay van Berlo i United Autosports #3 omkring føringen i LMP3 klassen. Selvom van Berlo virkede til at være den hurtigere af de to, var det dog ikke nemt at komme forbi, da der mere eller mindre kun var et tørt spor rundt på banen, mens asfalten udenfor ideallinjen stadig var fugtig.

Matthieu Lahaye ombord Panis Barthez Competition #35 havde en længerevarende udskridning på egen hånd, og tabte godt 15 sekunder, inden han var kørende igen.

Algarve Pro Racing #24 var inde for at tanke med 47 minutter tilbage af løbet. Det var lige på grænsen af det mulige i en LMP2 bil.

Eurasia Motorsport #36
Photo: Asian Le Mans Series

Eurasia Motorsport #36 havde dagens andet problem ude på banen, hvor Aidan Read stoppede ude på banen uden venstre baghjul. Australieren forlod bilen, uden mulighed for at få den tilbage til pitten.

Tianshi Racing Team Audi #66 havde et spin, hvor Zhang Ya Qi mistede masser af tid, inden han fik bilen startet igen.

Med 38 minutter tilbage af et løbet, kom der Safety Car på banen, for at få #36 fjernet.

Det gav en helt ny drejning på løbet, da United Autosports #22 pittede for sidste gang i løbet, og kom ud lige bagved Algarve Pro Racing #24, der havde overtaget føringen af løbet.

Car Guy #11 var heldige at komme ud af pitten lige foran Safety Car, hvilket gjorde at James Calado fik en hel omgangs forspring på alle GT konkurrenterne.

Løbet blev givet frit med 28 minutter tilbage, med masser af action gennem feltet, og kamp mellem adskillige af podiepladserne.

Der var kamp mellem Algarve Pro Racing #24 og United Autosports #22 omkring føringen i LMP2 samt Inter Europol Competition #13 og United Autosports #3 om føringen i LMP3.

Anders Fjordbach fik dagens 5. Drive-Through straf til Algarve Pro Racing #25, da danskeren havde kørt lidt for hurtigt i pitten, i forbindelse med hans sidste pitstop. En rigtig øv-dag for LMP2 Am holdet.

Car Guy Ferrari #11
Photo: Asian Le Mans Series

United Autosports #23 mistede 3. pladsen i LMP2, og ikke mindst LMP2 Am føringen, og faldt bag både ARC Bratislava #4 og Panis Barthez Competition #35. #35 er dog ikke med i Am klassementet, men derfor var det alligevel en position ude på banen.

Kay van Berlo i United Autosports #3 tog føringen af LMP3 klassen fra Martin Hippe i Inter Europol Competition #13 bilen.

United Autosports #2 fik en Drive-Through straf, da de havde overhalet under gult flag. Det var perfekt for Christian Stubbe Olsen i Ecurie Ecosse/Nielsen #7, som derved fik 4. pladsen i LMP3 klassen foræret.

Andrea Pizzitola i Algarve Pro Racing #24 havde stillet og roligt trukket fra Paul Di Resta i United Autosports #22 igen, og havde godt 5 sekunders forspring med 12 minutter tilbage.

Algarve Pro Racing #24 med Andrea Pizzitola og Harrison Newey vandt løbet foran United Autosports #22 med Paul Di Resta og Phil Hanson, med ARC Bratislava #4 med Miro Konopka, Darren Burke og Ling Kang.

I LMP2 Am vandt ARC Bratislava #4 holdet også, foran United Autosports #23 med Guy Cosmo, Patrick Byrne og Salih Yoluc, og Algarve Pro Racing #25 med Anders Fjordbach, Mark Patterson og Chris McMurry på tredjepladsen.

United Autosports #3 med Kay van Berlo, Christian England og Matt Bell vandt LMP3 løbet foran Inter Europol Competition #13 med Martin Hippe og Jakub Smiechowski, med Ecurie Ecosse/Nielsen #79 kørerne Colin Noble og Tony Wells på P3.

Christian Stubbe Olsen og Nick Adcock sluttede P4 i LMP3 klassen med Ecurie Ecosse/Nielsen #7. Havde det ikke være for den tidlige afkørsel, under de svære vejrforhold, kunne de have snakket med omkring podiet i dag.

Lokale Car Guy Ferrari #11 med James Calado, Takeshi Kimura og Kei Cozzolino vandt GT klassen, foran Spirit of Race Ferrari #51 med Alessandro Pier Guidi, Ozz Negri jr og Francesco Piovanetti, mens Tianshi Racing Team Audi #66 med Xu Wei, Max Wiser og Zhang Ya Qi sluttede på 3. pladsen.

United Autosports #22
Photo: Asian Le Mans Series

I Mesterskaberne er United Autosports #2 i front af LMP2, foran Spirit of Race #8 (Pipo Derani, Come Ledogar, Alexander West) og ARC Bratislava #4.

United Autosports #23 og ARC Bratislava #4 deles om føringen i LMP2 Am Mesterskabet, mens Algarve Pro Racing #25 er på P3, 13 point fra føringen.

Inter Europol Competition #13 fører LMP3 Mesterskabet, foran Ecurie Ecosse/Nielsen #79 og United Autosports #2 (Chris Buncombe, Garett Grist, Wayne Boyd).

GT klassen føres suverænt af Car Guy Ferrari #11, efter to sejre ud af to mulige, foran Spirit of Race Ferrari #51 og Tianshi Racing Team Audi #66.

Nu holder Asian Le Mans Series juleferie indtil den 12. januar, hvor der køres 4 timers løb på Buriram i Thailand.

Relaterede nyheder