Tæt åbningsløb i Riyadh

Det blev en lidt rodet, men tæt første afdeling af Jaguar I-PACE eTrophy i Ad Diriyah i Saudi Arabien.

På grund af regnvejr var kvalifikationen aflyst, og i stedet var det tiderne fra træningen som afgjorde startplaceringerne.

Desværre var der kun 12 biler til start i feltet, men alligevel nok til at levere noget ræs.

Simon Evans startede på Pole Position foran Bryan Sellers og Sergio Jimenez. Katherine Legge startede helt nede fra P9. Legge havde haft et uheld i træningen, hvilket gjorde at hun startede så langt tilbage.

Første sving gik forholdsvis roligt, og med kun minimal kontakt mellem bilerne.

Evans tog starten foran Sellers, mens Jimenez og holdkammerat Caca Bueno var de to næste kørere. Katherine Legge havde fået kørt sig frem på P8, og lå lige bag gæstekører Alice Powell.

Simon Evans
Photo: Jaguar Racing

Powell fik udbremset Bandar Alesayi på vej ind i Sving 1, med et meget sent dyk, hvilket overraskede Saudi køreren.

Få omgange senere kom Stefan Rzadzinski i kontakt med Caca Bueno, hvilket sendte den sidstnævnte helt på tværs af banen. Det lykkedes brasilianeren at fange bilen igen, inden han ramte muren.

Få sving senere blev Rzadzinski overhalet af Alice Powell, som var helt oppe på P5, med Katherine Legge lige bagved.

Rzadzinski fortsatte med at falde tilbage gennem feltet, og det tydede på at hans styretøj var blevet slået skæv på grund af kontakten med Bueno. Dommerne gav også Rzadzinski en advarsel for kontakten.

Top 3 lå indenfor et sekund af hinanden, men den smalle bane gjorde det stort set umuligt for dem, at forsøge en overhaling, da de tre matchede hinanden så præcist.

De to kinesiske kørere Tao Wang og Yaqi Zhang var i kontakt med hinanden, men de var i forvejen langt nede feltet.

Tao Wang
Photo: Jaguar Racing

På den næstsidste omgang dykkede Sergio Jimenez på Bryan Sellers, og kom forbi, med en lille smule gnubbe, hvilket dog var nødvendigt på den smalle bane.

Simon Evans, storebror til Jaguar Racing Formel E kører Mitch Evans, vandt sæsones første løb foran Sergio Jimenez og Bryan Sellers. Caca Bueno sluttede P4, lige foran gæstekører Alice Powell samt uheldige Katherine Legge fra træningen.

Bandar Alesayi blev den bedste Pro-Am kører foran Saudi Racing holdkammerat/landsmand Ahmed Bin Khanen, mens de to Jaguar China Racing kørere Tao Wang og Yaqi Zhang havde en kamp om den sidste plads på podiet, som Wang vandt.

Den næste afdeling af Jaguar I-PACE eTrophy køres om to måneder, den 16. februar i Mexico på Autodromo Hermanos Rodriguez.

Relaterede nyheder