Nye biler introduceres i Asian Le Mans Series

Der bliver introduceret nye biler i Asian Le Mans Series, når 2019/20 sæsonen starter i efteråret 2019.

Den nyeste generation af LMP2 biler kommer til at kunne deltage i serien fra og med næste sæson.

Da de nye biler blev introduceret i FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series i 2017, fik den ældre version af biler lov til at fortsætte i den asiatiske pendant. Det var for at hjælpe serien i gang, da der pludselig blev en masse brugte biler i overskud.

Det hjalp delvis serien i gang – selvom flere af holdene valgte at få helt nye biler fremstillet til 2016 specifikation, så de alligevel havde et helt frisk chassis.

4h of Fuji 2018
Photo: Asian Le Mans Series

Med seriens opblomstring til især 2018/19 sæsonen, er det nu den rigtige tid til at få introduceret de nye biler, så ELMS holdene kan pakke bilerne i containerne, når sæsonen er slut i Europa, og så bruge dem 4 weekender henover vinteren, inden de skal klargøres til ELMS 2020 sæsonen.

Der bliver dog stadig plads til den ældre generation af biler, da LMP2 Am Trophy fortsat skal køres med de gamle biler, mens “topklassen” med Pro-Am sammensætningen i LMP2, får lov til at bruge de nye biler.

Der bliver fortsat delt to Le Mans billetter ud til LMP2 biler – en til LMP2 klassen generelt og en til LMP2 Am Trophy mesterholdet.

Aktuelt er Asian Le Mans Series halvvejs i 2018/19 sæsonen, der stadig mangler en afdeling i Thailand samt finalerunden i Malaysia.

Relaterede nyheder