Ny dansker i ADAC Formel 4

Der kommer en ny dansker til start, når ADAC Formel 4 mesterskabet starter i Oschersleben i slutningen af april 2019.

Oliver Rasmussen er muligvis ikke et navn der giver den store genklang blandt de danske motorsportsfans, men den 18-årige dansker har aktuelt også bopæl i Sydfrankrig.

Oliver startede med at køre gokart i 2013, og har siden da bl.a. deltaget i de franske Rotax jr mesterskaber, hvor det i 2016 blev til en 3. plads i FFSA Mesterskabet.

I 2017 kørte han bl.a. WSK Final Cup, hvor han sluttede 7’er i det tætte felt.

Gokarten blev skiftet ud med en Formel 4 bil til 2018 sæsonen, hvor det blev til en fuld sæson hos schweiziske Jenzer Motorsport, der deltager i det italienske Formel 4 mesterskab. Det var noget at han lige skulle vende sig til, men midt på sommeren kom sæsonens bedste placering med en 8. plads. Flere gange lå han og snuste rundt lige udenfor top 10.

Men det var også et hårdt felt. Navne som bl.a. Enzo Fittipaldi, Leonardo Lorandi, Oliver Caldwell, Gianluca Petecof og Niklas Krütten fra ADAC Formel 4 kørte dobbeltprogram, og sluttede alle foran danskeren i Mesterskabet.

Oliver Rasmussen
Photo: Prema Theodore Racing

Nu er det Rasmussens tur til at køre et dobbeltprogram. Den unge dansker har skrevet kontrakt med Prema Theodore Racing, som er de forsvarende mestre i den italienske F4 serie med Fittipaldi, der samtidig sluttede 3’er i den tyske ADAC Formel 4 serie. Derudover vandt de i 2018 også FIA European Formula 3 Championship med Mick Schumacher, og var også toneangivende i FIA Formula 2 mesterskabet.

Formel 4 serierne er ofte der hvor man skal have en enkelt sæson bag sig, inden de helt store resultater begynder at komme. Med skiftet til Prema Theodore Racing har Oliver Rasmussen alle muligheder for at opnå topresultater, så det kun er ham der skal præstere bag rattet.

De seneste to sæsoner har danske Frederik Vesti deltaget i ADAC Formel 4, og inden ham var Nicklas Nielsen en deltager gennem et par sæsoner, men de er begge skiftet videre til andre serier.

ADAC Formel 4 sæsonen starter den 26.-28. april på Oschersleben, mens Italian F4 Championship Powered by Abarth starter weekenden efter på Vallelunga.

Relaterede nyheder