Mazda stort set uændret i 2019 – opdateret

Mazda Team Joest kommer til start i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i næsten uændret form.

Holdet stiller igen til start med to biler gennem hele sæsonen, og håber på at alle børnesygdommene er blevet luget ud efter 2018. Her overtog Team Joest driften af bilerne, og havde utroligt mange mekaniske problemer, hvilket der med sikkerhed er blevet hårdt for at få udbedret.

Sæsonen blev afsluttet med begge biler på Petit Le Mans podiet, og var kun 20 minutter fra at tage deres første sejr i løbet inden på WeatherTech Raceway Laguna Seca, indtil de havde en kollision med en langsommere konkurrent.

I #55 kommer Harry Tincknell og Jonathan Bomarito igen til at dele bilen gennem hele sæsonen, mens de får Olivier Pla med som tredje mand i Michelin Endurance Cup løbene på Daytona, Sebring, Watkins Glen og Road Atlanta. Pla kørte sidste sæson hos ESM holdet, men efter de er lukket ned, har Mazda nu slået klørerne i ham. Dermed får Tincknell og Pla travlt på Sebring, hvor de også skal køre de to Ford Chip Ganassi Team UK racere i FIA World Endurance Championship. Så her får Bomarito nok de første minutter i bilen for sig selv, inden de to andre støder til.

Mazda Team Joest #77 & #55
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Tristan Nunez og Oliver Jarvis skal igen deles om Mazda RT24-P #77, mens de får Timo Bernhard med som tredje mand i MEC løbene. Sjovt nok var han også med på ESM holdet gennem noget af 2018 sæsonen.

Der kommer nye folk på radioerne på begge biler. Dave Wilcock bliver ny løbs ingeniør på #55 mens Leena Gade får den samme rolle på #77. Gade fik sig store gennembrud hos Team Joest, da hun var ingeniør på Audis Le Mans program, hvor hun var en del af flere Le Mans sejre – heriblandt også Tom Kristensens sejr i 2008. Et andet “gammelt” Audi ansigt, Brad Kettler er også at finde hos teamet, hvor han indtil videre har en rådgivende rolle – ligesom han havde hos sin tidligere arbejdsgiver.

Ralf Jüttner tager dog ikke længere turen til USA, da han i stedet skal fokusere på et andet program hos Team Joest hjemme i Europa. Han bliver erstattet af Jan Lange, som har været en del af Team Joest gennem mange år.

De to Soul Red Crystal, ja det hedder farvekoden altså på bilerne, skal på banen for første gang på fredag, hvor der køres ROAR Before the 24 test, inden at den 57. udgave af Rolex 24 at Daytona køres den 26.-27. januar.

 

Opdatering – Mazda Motorsports har efterfølgende præciseret at Rene Rast også skal køre i #77 i forbindelse med Daytona samt Sebring, men nævner ikke hvorfor at de ønsker 4 mand i den bil, mod 3 i den anden. Det kunne være på baggrund af førnævnte dobbeltprogram for Tincknell og Pla, i tilfælde af de pludselig bliver forhindret i at køre, og holdet derved hurtigt kan flytte Rast fra den ene til den anden bil. Det virker så bare lidt spøjst, hvorfor han så ikke kører i den bil ved begge løb, men det kan have noget med kørestil samt sæde/pedal positioner at gøre, og et eventuelt skifte over i #55 kun sker i yderste nødstilfælde.

Relaterede nyheder