Mahindra racing sætter lid til Sirotkin og Dejonghe i Marrakesh rookie test

Med sæsonens anden test, som er begrænset til udelukkende rookiekørere, vil Mahindra Racing køre med tidligere Formel 1 kører Sergey Sirotkin samt deres simulator og udviklingskører Sam Dejonghe på den 13. januar i Marrakesh.

Sirotkin vandt sit første gokart mesterskab da han var 11, inden han skiftede til formelbiler kun tre år senere. Han vand endnu en titel i European Formula Abarth og sluttede toer i Italian Formula Abarth de samme år. I 2012 havde han vundet løb i både Auto GP og Formel 3.

Han blev ansat som Sauber F1 test kører da han var 19, og imponerede i GP2 debutten i 2015, hvor han vandt et løb og fem podiepladser. Hans anden sæson gav ham to sejre samt en samlet tredjeplads i mesterskabet, og fik samtidig sin anden F1 test kontrakt, denne gang med Renault. Russeren fik kontrakt med Williams F1 til et løbssæde i 2018, hvor han scorede sit første F1 point på Monza.

“Formel E er et af de hurtigst voksende mesterskaber. Konkurrencen her er på et meget højt niveau. Flere konstruktører går ind i serien, da de er sikre på at elektriske biler har et stærkt fremtids potentiale. Flere tekniske løsninger kommer frem i disse biler, og det udvikler sig meget hurtigt. Jeg kørte en Formel E bil i 2016, men nu er bilen anderledes, så det bliver interessant at se forskellen. Jeg ser frem til denne store oplevelse”, sagde den 23 årige.

Sam Dejonghe ser frem til sin anden test i 2019 Photo: Zak Mauger, LAT/ ABB FIA Formula E

Dejonghe startede med at køre indendørs gokart da han var 7, inden han skiftede til Formula Renault 2.0 Northern European Cup i 2010. Året efter – i hans rookie sæson – blev han European F3 Open Championship Cup Vice-Mester. Efter hans succes i de tidlige formelbils dage, lærte han også at tilpasse sig sportsvogne, og deltog i flere GT og Prototype serier sidenhen.

Dejonghe fik rollen som simulator og udviklingskører for Mahindra Racing i november 2017. I hans første år med Mahindra Racing fik belgieren erfaring med internationale baner, hvilket tog hans karriere til det næste niveau, og med rookie testen i Marrakesh, får hans sin anden officielle test dag for holdet.

“Der findes ikke nogen bedre måde at starte 2019 på, end at kunne hoppe i den nye Gen2 Formel E bil. Med min erfaring fra simulatoren, bliver det rart at få noget erfaring fra virkelighedens verden, og se hvor meget at jeg har forbedret mig i Formel E. Målet er simplet; Jeg vil hjælpe holdet til at udvikle en løbsvindende bil, så hurtigt som muligt, ved at give dem den bedst mulige feedback”, forklarede han.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder