Både nyt og velkendt hos Audi

Der kommer både nye og velkendte ansigter hos Audi Sport ABT Schaeffler, når sæsonens anden afdeling af ABB FIA Formula E Championship køres denne weekend i Marrakesh.

Der er ikke noget nyt blandt løbskørerne, hvor 2016/17 Mester Lucas di Grassi og den dobbelte 2017/18 sejrherre Daniel Abt sidder solidt i sæderne. Men på søndag køres der Rookie test, hvor der er adgang forbudt for alle kørere, som har deltaget i et Formel E løb. Derfor skal Audi bruge to andre kørere til bilerne der.

Nico Müller er en af dem, og er ved at være fast mand hos Audi, når der skal køres testkørsler. Han sad også i bilen i Ad Diriyah for en måned siden, da den første søndagstest blev kørt. Her var Müller dog ene mand i bilen. Det var måske en lidt selvsikker tilgang for Audi, hvor de mente at en mand sagtens kunne nå at teste det der skulle testes.

Løbet viste dog Audi manglede masser af fart, og kun var 6. bedste konstruktør. Derfor har de indhentet forstærkning, så begge biler er besat i Marokko.

Daniel Abt & Lucas di Grassi
Photo: ABB FIA Formula E/Sam Bloxham / LAT

Det er den mangeårige DTM kører Jamie Green, som Audi har ringet til. Green kørte senest en formelbil i 2004, da han vandt Formula 3 Euro Series Mesterskabet, og herefter blev samlet op af Mercedes-AMG til deres DTM program. Her kørte han en stribe af 4., 5., 6. og en enkelt 7. plads hjem, inden det endelig lykkedes at slutte 3’er i mesterskabet i 2012.

Herefter skiftede briten til Audi Sport, hvor det blev til en svær start i de første par sæsoner, inden han sluttede toer, treer og treer i 2015, 2016, og 2017. 2018 sæsonen var lige til glemmebogen, hvor han sluttede allersidst i Mesterskabet. Audi’en var rigtig svær at køre i netop 2018 sæsonen, og det gjorde at han ofte endte i nogle unødvendige kampe i midterfeltet, som kostede en hel del karosseriskader. Han har dog, ligesom alle de andre 2018 Audi DTM kørere, fået genvalg til 2019.

Audi Sport leverer i år også biler til Envision Virgin Racing, der sluttede på toppen i sidste måneds test. Så måske er der forhåbninger for at Audi Sport ABT Schaeffler kan forbedre sidste års Marrakesh resultater – DNF til Lucas di Grassi og P10 til Daniel Abt.

Marrakesh ePrix køres på lørdag den 12. januar, mens Rookietesten køres dagen efter.

Relaterede nyheder