Asian Le Mans Series genoptages denne weekend

Thailandske Buriram ligger asfalt til, når sæsonens 3. afdeling af Asian Le Mans Series køres i den kommende weekend.

19 biler er klar til en weekend, som afvikles på en lidt anden måde end sædvanligt.

På lørdag er det nemlig børnenes dag i Thailand, hvilket er en national helligdag. Det udnytter Chang International Circuit, som banen også hedder, til at lave ekstra mange gratis aktiviteter for børnefamilierne. Bl.a. har alle børn under 15 år fri adgang til tribunerne, så længe at de er sammen med en voksen.

Efter vi startede sæsonen med 8 LMP2 biler, er vi desværre nede på 6 i denne weekend. Jackie Chan DC Racing har ikke været til start siden åbningsløbet i Shanghai, og kommer heller ikke til Thailand, mens Spirit of Race #8 sidder over ved løbet på Buriram. Holdet giver familiære årsager som begrundelse for at de misser løbet. Men det betyder også at, såfremt United Autosports #22 ser målflaget i weekenden, så er de så godt som ude af titelkampen. #8 startede ellers med at vinde åbningsløbet i Kina, men havde et skidt løb i Japan, hvor de kun sluttede på 6. pladsen, og derved faldt bagved United Autosports #22, som er de aktuelle mesterskabsførende.

Algarve Pro Racing #25
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP2 Am Trophy er alle tre hold til start igen, hvor Anders Fjordbach er en del af Algarve Pro Racing #25, hvor Mark Patterson og Chris McMurry er de to andre i bilen. Man må sige at #25 har ryggen mod muren, såfremt deres drømme om titlen stadig skal leve efter denne weekend. De er sluttet 3’er i begge de to første løb, og hvis ikke at de vinder løbet i Thailand, skal både ARC Bratislava #4 og United Autosports #23 udgå ved finalen i februar, for at de kan tage titlen.

Christian Stubbe Olsen i Ecurie Ecosse/Nielsen #7 i LMP3 klassen SKAL også vinde klassen, såfremt de skal kunne drømme videre omkring titlen i den klasse. Aktuelt indtager han og holdkammeraten Nick Adcock 5. pladsen, og skal kæmpe mod 7 andre biler. Halvvejs gennem sæsonen er Inter Europol Competition #13 de førende i LMP3 klassen, mens United Autosports #3 og #2 er de nærmeste udfordrer.

R24 #50
Photo: Asian Le Mans Series

I GT klassen skal Tianshi Racing Team Audi #66 samt TF Sport Aston Martin #5 til at give den gas, såfremt de ikke vil se en Ferrari drøne afsted med en Le Mans billet. Tianshi Racing Team Audi #88 er allerede ude af kampen om titlen, med mindre at alle foranliggende biler udgår med tekniske problemer i ikke blot denne weekends løb, men også sæsonfinalen i Sepang. #88 har byttet Dries Vanthoor ud med Jean-Karl Verney, så en ung Audi kører erstatter en anden. Car Guy Ferrari #11 har vundet begge løb, mens Spirit of Race Ferrari #51 har taget andenpladsen i begge de første løb. Faktisk SKAL både #66 og #5 slutte foran #11, for at have nogen som helst chance for titlen.

Hvis Car Guy #11 vinder løbet denne weekend, SKAL Spirit of Race Ferrari #51 slutte toer – ellers har det japanske Ferrari hold allerede sikret sig titlen.

Spirit of Race Ferrari #51
Photo: Asian Le Mans Series

Det specielle ved denne weekend er at det hele afvikles over to dage. Fredag køres der to træninger samt kvalifikation, og lørdag køres 4 timers løbet så.

Både kvalifikation og løb kan følges på YouTube. Kvalifikationen starter 10.35 fredag formiddag, mens løbet køres 5.45 lørdag morgen og 4 timer + 1 omgang frem.

Relaterede nyheder