Ford går retro

Det er blevet rigtig populært med retro design i motorsport for tiden.

Porsche vandt 24 timers løbet på Le Mans 2018 med et design fra 1971, og i det kommende Daytona 24 timers løb stiller Riley Motorsports – Team AMG #33 op med et design fra 1987.

Ford Chip Ganassi Racing mødte op til ROAR testen med to helt hvide biler, hvilket straks satte gang i spekulationerne om, hvorfor de ikke kørte i de klassiske røde og blå farver, som de ellers har haft på bilerne siden 2016, i mere eller mindre glinsende form.

Nu har de annonceret hvad planen er – i hvert fald for den 57. udgave af Rolex 24 på Daytona.

Ford Chip Ganassi Racing Daytona 2019
Photo: Ford Chip Ganassi Racing

#66 med Joey Hand, Dirk Müller og Sebastien Bourdais stiller op med Motocraft farver, som Roush Racing vandt løbet med i 1985. Det var dog ikke en Ford GT, men en Ford Mustang som de vandt med dengang.

#67 med Richard Westbrook, Ryan Briscoe og Scott Dixon skal køre med Castrol farver på bilen, for at hylde deres mangeårige partner i motorsporten, hvad enten det hedder banesport eller rally.

Holdet er dobbelt forsvarende vindere på Daytona, med #66 som vindere i 2017 og søsterbilen i 2018. I 2018 blev det endda til en 1-2 sejr, hvor de to biler med den blå oval på fronten var totalt dominerende i en ellers tæt GTLM klasse.

Indtil videre er designet kun planlagt til Daytona løbet – men hvordan at bilerne kommer til at se ud efterfølgende, melder pressemeddelelsen ikke noget om.

Åbningsløbet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres den 26.-27. januar 2019.

Relaterede nyheder