Formel E tilbage i Marrakesh

Efter lidt under en måneds pause, er 2018/19 ABB FIA Formula E Championship sæsonen i gang igen denne weekend, hvor den vender tilbage på Circuit International Automobile Moulay El Hassan i Marrakesh, for 3. år i træk.

Tilskuerne kommer til at de elektriske biler drøne rundt med Atlas bjergene i baggrunden, og de mange hundrede år gamle Marrakesh mure samt en moderne pitlane. Marrakesh ePrix får 45 minutter + en omgangs ræs på den 2,99 kilometer lange bybane, lørdag den 12. januar 2019.

“Marrakesh er en af de ‘traditionelle’ Formel E løb nu, men det er en af de få baner, som jeg skal have lært i år, da jeg ikke har kørt på banen før. Jeg ser frem til at komme i gang, efter en meget udfordrene start i Riyadh”, sagde NIO racer Tom Dillmann forud for Marrakesh ePrix.

Oliver Turvey er også fan af banen i Nordafrika: “Det er en hurtige og flyvende bane, med flere overhalingsmuligheder, så jeg går efter at score point for NIO.”

Mahindra Racing kørere Pascal Wehrlein (i baggrunden) og Jérôme D’Ambrosio går efter et successfult Marrakesh ePrix. Photo: Joe Portlock, LAT Images/ ABB FIA Formula E

Forsvarende mester og DS Techeetah kører Jean-Éric Vergne, som marginalt missede sejren i Saudi Arabien, kommer “meget sulten efter mere, og det er det som mit fokus er på lige nu. Marrakesh har ikke været en god bane for hos tidligere, så jeg håber på at vi kan ændre dette, og forlade Marokko på en positiv måde i år”, sagde han.

Mahindra Racing’s Pascal Wehrlein får hans første start for holdet denne gang. “Jeg ser frem til at få startet min sæson, og jeg føler mig godt forberedt. Jeg kan lide banen, og der er nogle gode muligheder for at overhale; alting i simulatoren gik godt, og jeg tror at det bliver endnu et interessant og uforudsigeligt løb”, sagde tyskeren.

Han holdkammerat Jérôme D’Ambrosio, som sluttede på podiet i debutten for holdet i sidste måned i Saudi Arabien, tilføjede: “Det er en udfordrerne bybane, og selvom det ikke har været den bedste bane for mig, de seneste to år, så vil jeg gøre alt for at ændre det. Jeg er sikker på at podie nummer to er muligt.”

Løbet køres lørdag den 12. januar klokken 16.00, og kan følges på Eurosport Danmark.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder