Ikke noget DTM aftenløb i 2019

DTM justerer endnu en gang lidt rundt på afviklingsformatet, når 2019 bliver skudt i gang den første weekend i maj.

Alle sæsonens løb kommer nu til at starte klokken 13.30 lokal tid, hvilket kun giver et udsving i starttidspunktet for de europæiske seere, når serien besøger Brands Hatch, hvilket bliver 14.30 europæisk tid.

Dermed går serien også væk fra det aftenløb, der blev afholdt på Misano banen i Italien i 2018. Det gav en anden stemning for tilskuerne og tv seerne, men serien var også uheldig med et regnvejr, og en bane som ikke var ligeså oplyst som Formel 1 banerne, hvilket gav kørerne en masse udfordringer. Derudover er klokken 22.30 også et rigtig svært tidspunkt både tilskuer og tv seer mæssig, da det er en utraditionel tid – og hvor mange har tid/mulighed for at være til stede, når arbejdet banker på igen mandag morgen…?

DTM Hockenheim, May 2018
Photo: JJ Media

En anden meget væsentlig ændring er, at de frie træninger lørdag og søndag bliver afskaffet. Da serien har fået så mange supportklasser med i år, er der simpelthen ikke plads i tidsplanen til at der kan køres en træning på 30 minutter hver dag. Derfor får kørere to træninger fredag, men skal hoppe direkte i bilen til kvalifikation både lørdag og søndag formiddag, helt uden en eneste omgang i kroppen, fra tidligere på dagen. Der er dog en undtagelse, da Brands Hatch løbet kun er en to-dags event, så her køres der en enkelt træning hver dag, forud for kvalifikationen.

DTM serien får i år en blanding af W Series, Formula European Masters, Porsche Carrera Cup Germany, Porsche Carrera Cup Benelux, Belcar Endurance Championship, Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, Lotus Cup Europe, BOSS GP, og Tourenwagen Classics med som supportklasser, i udvalgte weekender. Den eneste faste serie gennem alle sæsonens ni weekender er Formula European Masters, der køres med de nu pensionerede European F3 biler. Den serie styres også af ITR – organisationen bag DTM.

W Series, som er den nye løbsserie udelukkende for kvinder, kommer til at være supportløb ved sæsonens seks første afdelinger, inden at de stikker af på egen hånd, resten af året.

Åbningsweekenden i DTM 2019 køres den 3.-5. maj på Hockenheimring.

Relaterede nyheder