Australien tilbage på sportsvogns kortet

I 2020 får Australien igen besøg af nogle af verdens bedste sportsvognskørere, og det i deres primære arbejdsværktøjer.

Asian Le Mans Series har annonceret, at den australske bane The Bend Motorsport Park nær Adelaide, skal afholde en afdeling i den kommende 2019/20 sæson.

Sidste gang at Australien havde besøg af ACO racerbiler, som LMP2 og LMP3 racere er, var tilbage i År 2000, hvor American Le Mans Series afholdt sæsonfinalen i Adelaide, i det løb der blev kaldt Race of a Thousand Years. Det løb blev kørt den 31. december 2000, men var en engangsforestilling fra ALMS, som sidenhen kun kørte i Nordamerika.

The Bend Motorsport Park
Photo: Asian Le Mans Series

The Bend, som banen bare kaldes i daglig tale, er det nyeste permanente motorsports anlæg i Australien, hvor banen blev indviet den 13. januar 2018.

Selvom Adelaide får en klokke til at ringe hos mange i motorsports sammenhæng, så har den intet med bybanen, som tidligere blev benyttet af Formel 1 samt ALMS. Denne bane ligger omkring 100 kilometer udenfor Adelaide, i åbent landskab, og er faktisk verdens næstlængste racerbane med hele 7,7 kilometer – kun overgået af den legendariske Nürburgring, og ca. 700 meter længere end Spa Francorchamps, som de fleste også kender.

Banen er bygget efter de nyeste sikkerhedsstandarder, og er en Grade 2 FIA bane samt bygget til at kunne afholde MotoGP indenfor den tohjulede sport.

Asian Le Mans Series offentliggør 2019/20 kalenderen i nærmeste fremtid, hvor det også bliver bekræftet om serien udvides til 5 afdelinger, eller en af de nuværende falder ud.

 

Opdatering – Chef for Asian Le Mans Series, Cyrille Taesch Wahlen har bekræftet at der kun er 4 løb på 2019/20 kalenderen, mens der er planlagt 5 i 2020/21.

Relaterede nyheder