DTM skruer op for hestekræfterne

DTM 2019 byder på den hurtigste sæson, i seriens 35 år lange historie.

Som vi tidligere har nævnt på Racing24-7.net, kommer der både nye biler og nye motorer. Mens bilerne grundlæggende stadig ser ligesådan ud – i hvert fald på nogle meters afstand, så bliver det en helt anden type motor, at der kommer i racerne.

2018 vs 2019
Graphics: BMW Motorsport

Det bliver en 2 liters, 4-cylindret turbomotor som kommer til at producere lige over 600 hk, og når minimumsvægten samtidig sættes ned til blot 981 kg for bilen plus kører, så bliver der for alvor noget at se til. Det giver et vægt/effekt forhold på blot 1,6! Skiftet fra en V8 til en 4-cylindret rækkemotor betyder også at der kun er en udstødning på bilen, som kommer til at sidde på bilens passagerside.

2018 vs 2019
Graphics: BMW Motorsport

Bagvingerne bliver meget bredere, faktisk hele 52 cm bredere, men bliver samtidig også reduceret til blot en vinge, modsat 2018 vingen som havde to lag. DRS systemet bliver også ændret, så man blot skal være 3 sekunder indenfor den forankørende konkurrent, for at man kan dreje bagvingen, og opnå endnu højere tophastighed – en tophastighed som forventes at være på den anden side af 300 km/t. De sidste 5 omgange i løbet, kommer kørerne til at kunne aktivere bagvingerne uanset afstanden til de forankørende.

2018 vs 2019
Graphics: BMW Motorsport

Kørerne får nu også mulighed for Push-to-Pass, som giver bilerne 30 ekstra hestekræfter, indtil køreren går på bremsen igen. Hver kører har 12 af disse i banken, når løbet starter.

Inde i cockpittet kommer der også en ændring. Der kommer nu en adskillelse mellem køreren og bilens “bagsæde”, hvor benzintanken er placeret. Den har altid været kapslet ind, men nu kommer der en decideret brandmur bag køreren, så han er fuldstændig adskilt fra tanken. Det betyder også, at man ikke længere kan bruge et traditionelt bakspejl, men i stedet får et lille “bak-kamera” på, og et display inde i cockpittet. Det kender vi også fra efterhånden alle Le Mans racere i dag, hvor spejlet erstattes af et display i bilen.

2018 vs 2019
Graphics: BMW Motorsport

DTM holdene får flere dages test, inden sæsonen starter på Hockenheim den 3.-5. maj 2019.

Relaterede nyheder