Klassiske Nissan farver vender tilbage

Det kommer til at vælte frem med minder, når IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen 2019 kommer i gang.

I år er den 50. årgang af IMSA, hvilket efterhånden en del hold har udnyttet til at køre med et klassisk design på bilen. Nogle hold bruger kun designet ved åbningsløbet på Daytona, mens andre planlægger at bruge det gennem hele sæsonen.

CORE autosport hører til den sidste kategori, og med indkøbet af Nissan Onroak DPi racerne fra det nye lukkede ESM hold, gav det pludselig en ny mulighed for holdet.

CORE har ellers kørt med hvide og orange farver på bilerne gennem de flere af årene, uanset om det var prototyper eller GT biler i eget navn, men i 2019 vil de gerne mindes et af de helt klassiske farvetemaer i ikke kun amerikansk motorsport, men faktisk også på Le Mans.

CORE autosport Nissan Onroak DPi
Graphics: CORE autosport

Fra 1989 til 1991 vandt Nissan GTP ZX-Turbo raceren med blå, hvide og røde farver på bilen mesterskabet tre gange, og faktisk var det også på Nissan R91CP raceren, som vandt Daytona 24 timers løbet i 1992.

Nogle Le Mans fans vil også genkende farverne fra Nissans eget forsøg med GTR-LM racen i 2015, men det er nok et minde som Nissan selv helst gerne vil slette fra nethinden, da den bil endte i en kæmpe fiasko, og programmet lukkede efter kun at have deltaget på Le Mans en enkelt gang.

CORE autosport har teamejer Jon Bennett og Colin Braun bag rattet gennem hele sæsonen, mens Romain Dumas og Loic Duval igen skal hjælpe til ved nogle af de længere løb.

Holdet sluttede på andenpladsen i IMSA mesterskabet sidste år, da de stadig kørte med en ORECA 07 Gibson LMP2 racer, som altså nu er byttet ud med en Nissan Onroak DPi racer, baseret på Ligier LMP2 bilen, med en speciel skal til netop IMSA serien.

Relaterede nyheder