Sheldon van der Linde ny DTM kører

Der bliver skrevet historie i DTM, når serien starter på Hockenheim i maj 2019.

Sheldon van der Linde har skrevet kontrakt med BMW Motorsport, og bliver den første sydafrikaner i serien, i dens 35 år lange historie.

Den blot 19-årige racerkører har taget springet fra et Audi sæde i bl.a. ADAC GT Masters, hvor han senest har kørt sammen med brormand Kelvin hos Montaplast by Land-Motorsport. Derfor var det også lidt af en overraskelse, da hans navn dukkede op på listen til Young Driver testen i december måned – og at der ikke stod Audi på kølerhjelmen.

Men vi har set det samme med brødrene Laurens og Dries Vanthoor, der kører for henholdsvis Porsche og Audi.

Sheldon van der Linde
Photo: Gruppe C Photography

Motorsport ligger i blodet hos van der Linde familien, hvor deres bedstefar Hennie kørte standardvogne hjemme i Sydafrika, mens deres far Shaun har kørt i både hjemlandet og også i Europa. Onklen Etienne har også kørt i flere nationale og internationale serier.

Sheldon vandt den sydafrikanske Volkswagen Polo Cup to år i træk, inden at han tog til Europa. Her blev Audi TT Cup og ADAC TCR Germany, inden han i 2018 delte Audi R8 LMS GT3 raceren med hans bror i ADAC GT Masters.

Dermed har BMW alle 6 DTM kørere på plads til 2019 sæsonen, hvor Timo Glock, Marco Wittmann, Joel Eriksson, Bruno Spengler og Philipp Eng bliver hans holdkammerater.

DTM 2019 starter den 3.-5. maj på Hockenheimring.

Relaterede nyheder