ROWE RACING deltager med 2 Porsche 911 GT3 R i 24 timers løbet på Spa og i Blancpain GT Series Endurance Cup 2019

Det tyske ROWE RACING har annonceret i denne uge, at de vender tilbage til Spa 24 timers løbet den 27.-28. juli 2019 – stedet for de har fejret deres største succes, med sejr i 2016 og en andenplads i 2018 – med to Porsche 911 GT3 R, og seks Porsche fabriks- Porsche Young Professionals kørere. Kørerne i den ene Porsche 911 GT3 R i Spa bliver Le Mans vinder Nick Tandy (Storbrittanien) sammen med to franske kørere, Frédéric Makowiecki og Patrick Pilet.  Den anden bil bliver med Porsche fabrikskører og tidligere DTM kører Dirk Werner (Tyskland), og to Porsche Young Professionals, Matt Campbell (New Zealand) og Dennis Olsen (Norge).  Denne bil kommer ikke kun til at kæmpe med i 24 timers løbet på Spa, men også 5 andre Blancpain GT Series Endurance Cup løb: Monza, Italien, 14. april; Silverstone, England, 12. maj; Circuit Paul Ricard Frankrig, 1. juli; Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien, 29. september.

 

Photo: Motorsport Competence Group AG

Selvom ROWE RACING starter med dette nye partnerskab med Porsche i 2019, så bliver med deres mangeårige partner ROWE MINERALÖLWERK GMBH.

Hans-Peter Naundorf, teamchef hos ROWE RACING: “2019 bringer et nyt spændende projekt for ROWE RACING.  Vi ændrer vores internationale fremtoning, ved at gå i en helt ny retning, og er især glade for at deltage ved 24 timers løbet på Spa med Porsche. Et projekt som vores partner ROWE MINERALÖLWERK GMBH entusiastisk støtter. Det er en ære for os, at sådan et velanset mærker som Porsche putter deres lid i vores hold, med den nyeste generation af 911 GT3 R. Navnet Porsche har en speciel klang i motorsport generelt, men specielt i sportsvogns ræs. Vi har ikke kun en utrolig konkurrencedygtig bil, men kommer også til at arbejde med førsteklasses Porsche kørere, hvis succes taler for sig selv. Vi ser især frem til Spa, da banen giver os gode minder. Vi går helt sikkert efter at kæmpe med om sejren igen, og vi vil rigtig gerne gentage succesen fra 2016. Dengang vandt vi i Spa, i det allerførste år der for os, med en bil der var helt ny for os.”

Annonceringen gav med det samme spørgsmål hos fans, og bekymringer omkring ROWE RACING og deres deltagelse i VLN Endurance Series på Nürburgring, og 24 timers løbet på Nürburgring – samt om ROWE RACING fortsat ville køre med BMW M6 GT3. Det blev bekræftet samme dag på deres sociale medier, at ROWE RACING kommer til at fortsætte i VLN og 24 timers løbet på Nürburgring i 2019, med præcis de 2 BMW M6 GT3 racere. Forberedelserne med ROWE RACING BMW M6 GT3’erne er allerede startet. En bil er ved at blive totalrenoveret, og begge biler får snart deres nye design til 2019.

Photo: Swoosh Motorsport Communications / Stefan Schneider

I et interview som blev offentliggjort med Motorsport Competence Group AG, moderfirmaet af ROWE RACING, teamchef Hans-Peter Naundorf (samt derudover chef for MCG AG) sagde „den dobbelte strategi med BMW og Porsche er en ny udfordring for ROWE RACING“.  Men hr Naundorf forventer at det kan lade sig gøre, og bliver måske bedre for begge programmer: “Vi føler ikke at det bliver noget problem for vores hold, men det ved vi først med sikkerhed ved sæsonens afslutning. Generelt, så er det ikke kune bilerne som er forskellige, mens kørerne er vandt til ‘deres’ biler. Reglerne og dækkene som bruges i Blancpain GT Series er også anderledes end på Nürburgring, hvilket betyder at vi ikke kan overføre erfaringer 1:1. Mens hvor ingeniørerne kender hver enkelt skrue på BMW M6 GT3, så skal de vende sig til den nye udfordring med Porsche 911 GT3 R. Vi introducerer denne nye udfordring, for generelt at blive bedre.”

For kun få måneder siden, i oktober 2018, var ROWE RACING stadig i gang med at overveje, og i samtale med BMW Motorsport, om at blive et BMW kundeteam i DTM serien. Muligheden for det blev dengang bedømt af ROWE RACING teamchefen Hans-Peter Naundorf – en tidligere DTM Mercedes ingeniør – til at være 50/50. Men mod slutningen af 2018 sagde Naundorf at han aldrig havde anset ROWE RACING som en mulighed i den sammenhæng, men at han havde kigget på et projekt for moderselskabet Motorsport Competence Group AG.  Til at starte med kunne der havde været en forretning i det, men det blev afblæst igen da der var for store økonomisk udfordringer, samt andre årsager.

Relaterede nyheder