RLR MSport med dansk-engelsk lineup

Det engelske RLR MSport har skrevet kontrakt med Christian Stubbe Olsen og Martin Vedel Mortensen i den kommende European Le Mans Series 2019 sæson. De to danskere skal dele bil med engelske Martin Rich. Dermed har vi endnu et Dane Train i international motorsport.

Olsen fik debut i ELMS i 2018 for Ecurie/Ecosse Nielsen holdet, og kører i øjeblikket også Asian Le Mans Series for dem. Alligevel er valget faldt på RLR MSport. Faktisk havde han den første LMP3 test for holdet for et års tid siden, inden han skrev kontrakt med Ecurie Ecosse/Nielsen. Christian har været gennem en enorm udvikling gennem de seneste 9 måneder, og har konstant forbedret sig på omgangstiderne. Så meget at han blev valgt til førstekører i Asian LMS serien, hvor han fik en anden bronzekører med i bilen, men alligevel kunne følge mange af de professionelle kørere.

RLR MSport #15 2018
Photo: JJ Media

Modsat Olsen, har Mortensen kørt det meste af karrieren i Danmark. Han vandt Special Saloon Car mesterskabet 3 år i træk, inden han skiftede til Supertourisme klassen, hvor han fik halvanden sæson, inden han fokuserede mod udlandet og bl.a. Lamborghini i det italienske GT3 mesterskab. Det er dog også blevet til LMP3 test for bl.a. danske KEO Racing, inden det blev til to tests for RLR MSport i efteråret 2018. Disse testkørsler overbeviste holdet om at Mortensen skulle have en kontrakt.

Rich har kørt sportsvogne on-off siden 2006, hvor han har kørt et utal af forskellige biler. I 2017 havde han en enkelt start i Michelin Le Mans Cup for RLR MSport i LMP3 raceren, og nu tager han så chancen i en fuld sæson i LMP3.

RLR MSport er de forsvarende LMP3 mestre i ELMS. Udover LMP3 programmet med en Ligier JSP3, har de også indkøbt en ORECA 07 LMP2 racer, som skal køre i et parallelt program i ELMS, og ikke mindst deltage i 24 timers løbet på Le Mans, som holdet vandt en billet til, ved at vinde LMP3 mesterskabet. Som vi skrev tidligere på måneden, skal Bruno Senna og John Farano dele bilen med en 3. indtil videre unavngiven kører. Kunne man håbe på en dansker i det sæde? Vi får at se.

European Le Mans Series 2019 starter den 14. april på Paul Ricard i Sydfrankrig.

Relaterede nyheder