TF Sport klar til British GT

TF Sport har fået deres kørerlineup klar til 2019 sæsonen i British GT.

Det bliver en god blanding af nyt og gammelt hos det britiske hold med de blå racere.

Nicki Thiim fortsætter sammen med Mark Farmer, mens Jonny Adam og Graham Davidson er nye i GT3 bilerne. Nogle GT3 biler som for øvrigt er helt nye fra Aston Martin fabrikken.

Thiim/Farmer var tætte på at tage titlen i 2018, men der var nogle udfald henover året, hvilket gjorde at de manglede 19,5 point op til førstepladsen. Den førsteplads sluttede Jonny Adam på, der vandt sammen med Flick Haigh, men hun har valgt at søge andre internationale udfordringer. Adam vandt mesterskabet for Optimum Motorsport.

I 2018 var Marco Sørensen bag rattet af teamets anden racer, men på nær en sejr midt på sæsonen, kom det aldrig rigtig til at spille for ham og makkeren Derek Johnston. Den sidstnævnte valgte at stoppe fra racerløb ved sæsonens udløb, og så har holdet i samme omgang valgt at snuppe den anden Aston Martin fabrikskører Adam i stedet.

Thiim er efterhånden ved at være fast inventar hos holdet, som han også kørte European Le Mans Series for i 2017, hvor de sluttede på 2. pladsen i GTE Mesterskabet. Det gjorde at holdet rykkede videre til FIA World Endurance Championship, men måtte give afkald på Thiim i det mesterskab, da Thiim jo som bekendt kører sammen med Sørensen i GTE Pro.

TF Sport Aston Martin #11
Photo: British GT

TF Sport er aktuelt 3’er i FIA World Endurance Championship GTE Am mesterskabet, og har taget tre ud af 5 mulige andenpladser i 2018/19 sæsonen.

Udover de to GT3 biler, stiller de også til start med to Aston Martin Vantage GT4 biler, som skal køres af Tom Canning. Rory Collingbourne, Patrick Kibble og Josh Price.

Canning er den eneste af de fire som har British GT erfaring. Han debuterede i 2018 i GT4 klassen, hvor han kørte for to forskellige hold gennem året.

Collingbourne har kørt Renault Clio Cup UK, inden han deltog i Lamborghini Super Trofeo Asia championship. I 2018 var han tilbage i Storbrittanien, hvor han kørte en halv sæson i Porsche Carrera Cup GB, og bl.a. vandt to løb.

Kibble kommer direkte fra enkelt sæson i Ginetta Junior Championship, og er den mindst erfarende af de fire, da han indtil 2018 kun havde kørt gokart.

Price har tidligere kørt Renault Clio Cup UK, mens i 2018 har været deltager i både BTCC og TCR UK Championship.

British GT 2019 starter på Oulton Park den 22.-23. april.

Relaterede nyheder