Rolex 24 At Daytona – Time 12 til 17

Efter de første 12 timers ræs i IMSA WeatherTech SportsCar Championship sæsonen 2019, med 8 besøg af Safety Car’en på banen, var Acura Team Penske #6 i front af DPi, med Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 og Acura Team Penske #7 lige bagved. Whelen Engineering Cadillac #31 i P4 var den sidste bil på samme omgang som den førende.

I LMP2 klassen var DragonSpeed #18 og #81 i front af klassen, mens Performance Tech Motorsports #38 var 6 omgange bagude.

Porsche havde en 1-2 i GTLM med #911 foran #912, mens Risi Competizione Ferrari #62 sad på 3. pladsen. Ford Chip Ganassi Racing #66, BMW Team RLL #25 og Corvette Racing #4 var de sidste biler, på den førende bils omgang. Ved 12 timers mærket holdt Corvette Racing #3 med Jan Magnussen stadig i garagen, men da de kom ud ca. 10 minutter senere, var de i alt 10 omgange bagude i forhold til de førende i klassen.

Riley Motorsports – Team AMG #33 var førende i GTD klassen, foran Scuderia Corsa Ferrari #63 og Turner Motorsport BMW #96. GTD klassen havde stadig 12 biler på den førendes omgang, mens Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57 med Christina Nielsen som en af kørerne, var den første bil, som var en omgang tilbage i P13.

BMW Team RLL #24 havde en tur over græsset, da højre forhjul punkterede. Det ødelagde så meget af fronten, at holdet også måtte skifte splitteren på bilen.

Pfaff Motorsport Porsche #9
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Spirit of Race Ferrari #51 kom også ind i pitten med en punktering på venstre baghjul. Det havde udviklet sig til en skade på hjulophænget, så de måtte tilbage i garagen til reparation.

Meyer Shank Racing Acura #86 fik en drive-through for at have overhalet under gult flag.

Pfaff Motorsports Porsche #9 i GTD klassen kom ind i pitten uden lys på, så det måtte mekanikerne i gang med at få løst, hvilket kostede teamet nogle omgange.

Med lidt over 11 timer tilbage af løbet, havde Acura Team Penske et lidt spændene øjeblik, da de to biler kørte side om side gennem Sving 1, da Alexander Rossi overhalede Juan Pablo Montoya udenom! Montoya låste hjulene på sin bil, og der var kun få centimeter mellem de to biler – Roger Penske ville ikke have været imponeret, hvis de havde ramt hinanden…

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 fik en drive-through straf, for at have kørt over noget pitmateriel.

Juncos Racing Cadillac #50
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Parker Chase i Starworks Motorsports Audi #8 var uheldig at snitte pitmuren, efter et pitstop, og derfor måtte han humpe bilen tilbage til pitten, og køre den direkte til garagen, så mekanikerne kunne komme i gang.

Mazda Team Joest #55 var i problemer med ti og en halv timer tilbage af løbet, da venstre baghjul sad helt skævt på bilen, efter hvad der lignede kontakt fra en anden bil. Det udløste endnu en SC periode. Det lykkedes aldrig at få #55 tilbage på banen, og dermed var det den værst tænkelige start på sæsonen for Mazda. Pointsystemet i IMSA serien gør dog at bilerne stadig får point, så længe at de har startet løbet. Derfor får de stadig point, som havde de gennemført løbet på den 9. plads, som de var faldet tilbage på. Deres held var at JDC-Miller Motorsports #84 og den anden Mazda var udgået tidligere i løbet, og de derved sluttede henholdsvis 10’er og 11’er i DPi klassen.

Da løbet blev givet frit igen, gik Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 til angreb på Jordan Taylor i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10, og efter at have været oppe på siden af den sidstnævnte flere gange, lykkedes det endelig brasilianeren at komme forbi under nedbremsningen til Bus Stop chikanen.

Med 10 timer tilbage af løbet, begyndte det at finregne, hvilket gav ekstra udfordringer for alle holdene.

Nasr i #31 kom under angreb fra Alexander Rossi i Acura Team Penske #7, og efter flere forsøg, fik Rossi udmanøvreret Cadillac bilen i Sving 1.

JDC-Miller Motorsports #85 & Mustang Sampling Cadillac #5
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Rubens Barrichello kørte JDC-Miller Motorsports #85 tilbage til garagen, med et venstre baghjul som havde en helt forkert vinkel, og en bagvinge som heller ikke så for pæn ud. Han havde haft en afkørsel i Bus Stop chikanen, som havde lavet al skaden på bilen.

DragonSpeed #18 havde problemer med at komme i gang efter deres pitstop. Mekanikerne havde bagenden af bilen, inden de fik løse problemet.

Med 9 timer og 42 minutter tilbage af løbet, åbnede himlen for alvor. Det var rigtig skidt nyt for alle de hold som lige havde været inde, og sat nye slicks på bilen. Derfor var der kø i pitten, hvor alle biler måtte have regndæk på.

Sebastien Bourdais havde en afkørsel med Ford Chip Ganassi Racing #66 i International Horse Shoe. Han ramte dækmuren forholdsvis hårdt, men kunne køre videre, efter at være kommet tilbage på asfalten.

Ryan Cullen i DragonSpeed #18 havde haft en afkørsel, som gav skader på både for- og bagende af bilen, så mekanikerne måtte skifte begge dele, inden ha kunne komme tilbage på banen.

Scott Dixon i Ford Chip Ganassi Racing #67 havde også et spin i International Horse Shoe, men undgik dækmuren.

Risi Competizione Ferrari #62
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Felipe Nasr var flyvende i Whelen Engineering Cadillac #31 og det, kombineret med et korrekt skifte til regndæk i forbindelse med deres pitstop, så de udgik at skulle pitte igen kort tid efter, gjorde at de havde næsten en hel omgangs føring på resten af feltet. Begge Acura Team Penske biler og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 måtte pitte to gange lige efter hinanden på grund af den kraftige regn.

Der kom SC igen med 9 en halv time tilbage, da der lå nogle vragdele ude på banen, som skulle samles op.

Det tog næsten en halv time inden løbet blev frigivet igen.

Det tog ikke lang tid inden James Calado i Risi Competizione Ferrari #62 tog føringen af GTLM klassen fra Laurens Vanthoor i Porsche #912.

Fernando Alonso var tilbage i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10, og som den førende bil kunne han hurtigt sprinte væk fra feltet, da han var fri for al den spray som de alle bilerne kastede op i luftet. Dermed distancerede han hele feltet med over 3 sekunder per omgang!

Ford Chip Ganassi Racing #66 & Corvette Racing #4
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Eric Curren i Whelen Engineering Cadillac #31 havde en utrolig langsom omgang, hvor han tabte 37 sekunder i første sektor, hvilket skete udenfor kameraernes synsvinkel. Dermed faldt den tidligere førende i løbet over et minut tilbage fra førende Alonso i #10.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14 med Nick Cassidy havde føringen i GTD klassen, men havde Luca Stolz i Riley Motorsports – Team AMG #33 lige bagved. Det lykkedes tyskeren at overhale newzealænderen, da Mercedes AMG GT3 raceren så noget mere rolig ud på den regnvåde bane.

Mustang Sampling Cadillac #5 havde haft en afkørsel, da Filipe Albuerquerque kørte rundt uden bagvinge og et reklamebanner flyvende efter bilen. Han kørte naturligt nok direkte tilbage til garagen, så bilen kunne blive repareret igen.

DragonSpeed #18 havde en afkørsel i International Horse Shoe, hvor han ramte dækbarrieren meget let, og Ryan Cullen kunne nemt bakke ud derfra igen, uden nogen skader på bilen. Omgangen efter havde han også en de-tour i Sving 1, men kom stille og roligt tilbage på asfalten igen.

Riley Motorsports – Team AMG #33 havde også en udflugt i Sving 1, men det kostede ham kun 4 ekstra sekunder, så Luca Stolz beholdt føringen i GTD klassen.

Corvette Racing #4 havde en kæmpe afkørsel i Sving 1, hvor Tommy Milner bare aquaplanede af banen med høj hastighed, og ramte dækbarrieren med førersiden først. Naturligt nok kom der Safety Car, da Milner holdt lige i skudlinjen, hvis der var andre som ville ryge af på samme sted. Heldigvis var Milner ok, men bilen kunne ikke selv køre derfra.

CORE autosport Nissan #54 & GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Regnen fortsatte med at falde, så der efterhånden stod mere og mere rundt om på banen. Banens officials forsøgte at få det til at flyde væk under Safety Car perioden, og derved trak den også længere ud, end bare at fjerne #4 fra dækstablen.

Stillingen med 8 timer tilbage af løbet var Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 i front af DPi, DragonSpeed #81 i front af LMP2, Risi Competizione Ferrari #62 i front af GTLM og Riley Motorsports – Team AMG #33 var førende i GTD klassen.

Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller i Corvette Racing #3 lå 7’er i GTLM mens Christina Nielsen, Simona De Silvestro, Katherine Legge og Ana Beatriz var P12 i GTD klassen med deres Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57.

Turner Motorsport BMW #96
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Efter en times reparation, var Corvette Racing #4 tilbage på banen, hvor Marcel Fässler fik æren af at køre den. Bilerne kørte stadig under Safety Car, da der var så meget vand på banen, at det ikke ville være forsvarligt at køre på grund af aquaplaning.

Med 7 timer og 14 minutter tilbage af løbet, valgte løbsledelsen at rødflage løbet, da vejrforholdene ikke så ud til at forbedre sig.

4 biler var på den førendes omgang i DPi, Top 3 i LMP2 var indenfor 7 omgange af hinanden, Top 6 i GTLM var på den samme omgang, og de første 12 biler i GTD var på samme omgang. Så når først løbet ville blive startet igen, kunne der stadig ske store ændringer i klassementet – i hvert fald i tre af de fire klasser.

Relaterede nyheder