Rolex 24 At Daytona – Time 18 til 24 – opdateret

Efter lidt over halvanden times rødt flag på grund af kraftig regn på Daytona International Speedway, blev årets første afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship genstartet. Der var 5 timer og 36 minutter tilbage af løbet, da bilerne trillede ud af pitlane igen.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 var førende i DPi, DragonSpeed #81 i LMP2, Risi Competizione Ferrari #62 i GTLM og Meyer Shank Racing Acura #86 i GTD.

Løbets to danskere, Jan Magnussen og Christina Nielsen, lå begge to 7’er i henholdsvis GTLM og GTD klasserne for Corvette Racing #3 og Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57.

Efter to opvarmningsomgange, blev løbet givet frit igen.

Scuderia Corsa Ferrari #63
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Mens alt gik godt blandt prototyperne og GTLM bilerne, gik det helt galt i GTD klassen. Paul Miller Racing Lamborghini #48 spandt rundt midt i feltet, hvilket fik Ebimotors Lamborghini #46 til at bremse ned. Da den gjorde det, endte Taylor Proto i #46 i et spin, og Pfaff Motorsports Porsche #9 ramte ind i siden med fuld kraft. Heldigvis var alle kørerne ok, men ingen af bilerne kom tilbage på asfalten.

Med 4 timer og 48 minutter tilbage kom Acura Team Penske #6 ind i pitten, med en kæmpe røgsky ud af udstødningen. Mekanikerne fik hurtigt motorhjelmen af, men brugte mere tid på at kigge ned i motorrummet, end decideret reparation af bilen. Efter flere minutters undersøgelse, valgte de at skubbe bilen tilbage til garagen.

Earl Bamber spandt rundt på egen hånd bag Safety Car, ude midt på ovalen. Han havde problemer med at komme tilbage på banen igen, og måtte ud på en lidt længere omvej, inden at han fik bilen tilbage på ret kurs.

Han var dog ikke alene om at kvaje sig ude på banen, da Richard Westbrook i Ford Chip Ganassi Racing #67 havde en tur ud over græsset – netop da han var kommet ud af pitten… Han fik dog kontrol over bilen igen, og kunne fortsætte videre.

Efter lang reparationstid var Acura Team Penske #6 tilbage på banen, men 18 omgange efter de førende DPi biler.

Whelen Engineering Cadillac #31
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Efter næsten to timer bag Safety Car, blev løbet genoptaget igen. Første omgang gik fint, men da bilerne kom til Sving 1 for anden gang, var der en masse kørere, som ikke fik bilen stoppet i tide.

Porsche #911 og Ford Chip Ganassi Racing #66 spandt af banen i Sving 1, da Frederic Makowiecki fuldstændig tabte Porsche’n under nedbremsningen. Det sendte begge biler ud på et spin, og #66 mistede bagvingen ved kontakten. CORE autosport Nissan #54 var millimeter fra at blive ramt af de to spindende GTLM biler, men kom igennem.

PR1 Mathiasen Motorsport #52 havde også en tur af banen på egen hånd, men Matt McMurry kom hurtigt i gang igen.

Jordan Taylor i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 havde virkelig fart i bilen, og overhalede Pipo Derani i Whelen Engineering Cadillac #31 som om at den sidstnævnte stod stille.

Christopher Mies i Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 havde et spin på langsiden, og måtte tage en smutvej gennem pitten for at få asfalt under hjulene igen.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Scuderia Corsa Ferrari #63 med Dominik Farnbacher spandt af i Bus Stop, mens Black Swan Racing Porsche #540 gentog kunststykket få minutter efter. Marco Seefried i #540 kunne dog ikke selv komme fri, så det gav endnu en Safety Car periode.

Lige inden det skete, var CORE autosport Nissan #54 med Romain Dumas bag rattet bakket ind i dækmuren, og havde mistet bagvingen. Han kunne dog selv komme derfra, da han fik bilen startet igen.

Førende #10 havde et spændende øjeblik i Sving 1, lige inden der kom Safety Car, da Magnus Racing Lamborghini #44 med Spencer Pumpelly spandt lige foran Jordan Taylor. Taylor forsøgte først at køre den ene vej omkring den spinnende bil, men det begrænsede greb gjorde at han selv var ved at tabe bilen, og i stedet måtte den anden vej rundt. Heldigvis rørte de to biler ikke hinanden, og Taylor kunne beholde føringen.

Efter 20 minutters Safety Car blev feltet givet frit igen.

Scuderia Corsa Ferrari #63 fik en drive-through for at have kørt for hurtigt i pitten.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

DragonSpeed #18 spandt på vej ud af International Horse Shoe, mens Juncos Racing Cadillac #50 var en tur over græsset.

AIM Vasser Sullivan Lexus #14 havde et spin på vej ud på ovalen, men spandt heldigvis af, så han ikke blev ramt af andre biler.

JDC-Miller Motorsports #85 spandt af i Sving 1, men kom i gang igen, da trafikken var passeret.

Dirk Werner i Black Swan Racing Porsche #540 havde et solospin – men da han ikke kunne få gang i bilen igen, måtte der en kort Safety Car periode til, for at få bilen slæbt væk. Werner fik dog liv i bilen, inden at de nåede at få en hjælper sendt afsted, så der gik heldigvis ikke længe inden løbet kunne genoptages.

De to Cadillac racere fra Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 og Whelen Engineering #31 kæmpede intenst omkring førstepladsen, hvor det lykkedes Nasr i #31 at overtage føringen af løbet endnu en gang.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Augusto Farfus i BMW Team RLL #25 lå helt oppe under bagvingen af GTLM førende James Calado i Risi Competizione Ferrari #62, med Earl Bamber i Porsche #912 helt oppe bagved BMW’en.

Fernando Alonso blev sat i #10 med 2 timer og 53 minutter tilbage af løbet. Det betød at spanieren i teorien kunne køre løbet til slut – men det ville være rigtig lang tid, under svære forhold. Men er der nogen der kan gøre det, så er det Alonso.

Løbets 15. Safety Car periode kom da Precision Performance Motorsports Lamborghini pløjede igennem et reklameskilt, som endte midt på banen. Heldigvis var det kun et papskilt, så der skete ikke noget med Lambo’en, men det var altså nok til at afbryde løbet igen, da skiltet skulle hentes i sikkerhed.

DragonSpeed #81 knækkede hjulophænget, og stoppede ude på banen. Bilen kunne desværre ikke repareres, hvilket var super ærgerligt for holdet, som ellers havde lagt 1-2 i LMP2 klassen gennem en stor del af løbet.

CORE autosport Nissan #54 fik en drive-through straf, da de havde kørt for hurtigt i pitten.

DragonSpeed #18
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Med to og en halv timer tilbage blev løbet givet frit igen. De to tidligere Formel 1 kørere, Nasr og Alonso kæmpede omkring førstepladsen i løbet, og distancerede hurtigt forfølgerne.

Bilerne fik dog ikke kørt en hel omgang før Toni Vilander i Scuderia Corsa Ferrari #63 kørte op i bagenden af Black Swan Racing Porsche #540 for fuld kraft. Ikke blot kvadrede det bagenden på Porsche’n, så var hele forenden på Ferrari’en også smadret. Dirk Werner kunne køre tilbage til pitten, mens Vilander var ude på stedet. Fejlen var helt klart Vilanders da han burde have bremset mere ned, da man ved at trafikken altid klumper sammen i Bus Stop chikanen.

Blot 10 minutter senere blev løbet frigivet igen.

Endnu en gang gav anden omgang et problem for folk i Sving 1, hvor først Filipe Albuerquerque i Mustang Sampling Cadillac #5 var en tur af banen, da han tabte bilen under nedbremsningen. Mens han var på vej tilbage, tabte CORE autosport Nissan #54 med Loic Duval bilen, og havde kurs direkte mod #5. Heldigvis fik han bilen kastet sidelæns, så de to biler undgik hinanden.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 tog føringen i GTD klassen, med Daniel Morad bag rattet.

Ford Chip Ganassi Racing #67 havde taget føringen i GTLM, efter at bilen havde været i problemer tidligt i løbet. James Calado i Risi Competizione Ferrari #62 var stadig på andenpladsen.

Der var dramatik i GTD, da #29 kørte for langt i Sving 1, og Morad tabte føringen til GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 med Christian Engelhart.

Starworks Motorsports Audi #8 spandt af banen på vej ud af Bus Stop chikanen, men kom tilbage igen.

Nasr tabte føringen af løbet til Alonso, da #31 køreren fik bremset for sent ind i Sving 1.

Riley Motorsports – Team AMG #33 spandt på vej ud på ovalen, mens Porsche #911 spandt på vej ud af Bus Stop chikanen.

Augusto Farfus i BMW Team RLL #25 kom op på andenpladsen i GTLM, og manglede nu 4 sekunder op til den førende Ford #67.

JDC-Miller Motorsports Cadillac #85 spandt af i The Kink, og samtidig kørte Sebastian Saavedra i DragonSpeed #18 i dækmuren i Sving 6.

Med to timer tilbage af løbet, valgte løbsledelsen at sende Safety Car på banen igen, da der var så meget vand på banen, at bilerne skøjtede af til højre og venstre.

AMR IMSA Response Vehicle
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Stillingen med to timer tilbage var Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 som førende i DPi, DragonSpeed #18 i LMP2, BMW Team RLL #25 i GTLM og GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 i GTD.

Kort tid efter blev løbet rødflaget igen, på grund af vejrforholdene. Alle bilerne blev parkeret på pitlane, og de blev dækket til af mekanikerne.

Løbet kom aldrig i gang igen, og blev officielt flaget af 10 minutter før de 24 timer var gået.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 med Renger van der Zande, Jordan Taylor, Kamui Kobayashi og Fernando Alonso vandt løbet foran Whelen Engineering Cadillac #31 med Felipe Nasr, Eric Curran og Pipo Derani, mens Acura Team Penske #7 med Alexander Rossi, Ricky Taylor og Helio Castroneves sluttede P3.

DragonSpeed #18 med Roberto Gonzalez, Pastor Maldonado, Ryan Cullen og Sebastian Saavedra vandt LMP2 foran Kyle Masson, Kris Wright, Cameron Cassels og Robert Masson i Performance Tech Motorsports #38 og DragonSpeed #81 med Henrik Hedman, Ben Hanley, James Allen og Nicolas Lapierre.

BMW Team RLL #25 med Augusto Farfus, Connor De Phillippi, Colton Herta og Philipp Eng vandt en meget følelsesladet sejr, efter Charly Lamms pludselig dødsfald tidligere på ugen, mens Risi Competizione Ferrari #62 med James Calado, Davide Rigon, Miguel Molina og Alessandro Pier Guidi og Ford Chip Ganassi Racing #67 med Richard Westbrook, Ryan Briscoe og Scott Dixon sluttede toer og treer.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 med Christian Engelhart, Rolf Ineichen, Mirko Bortolotti, Rick Breukers vandt GTD foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med Daniel Morad, Christopher Mies, Ricardo Feller og Dries Vanthoor sluttede P2, med AIM Vasser Sullivan #12 med Jeff Segal, Townsend Bell, Aaron Telitz og Frankie Montecalvo på tredjepladsen.

Set med danske briller, så sluttere Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller i Corvette Racing #3 på 6. pladsen i GTLM, mens Christina Nielsen, Ana Beatriz, Katherine Legge og Simona De Silvestro sluttede på 13. pladsen i deres Heinricher Racing w/Meyer Shank Racing Acura #57. Så 2019 var bestemt ikke danskernes år.

Det var slutningen på et meget specielt Rolex 24 At Daytona. Det blev kun til knap 14 timers ræs under grønt flag. Dertil kom over 3 timer under rødt flag, og en masse Safety Car perioder.

Det næste løb i IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres på Sebring International Raceway den 16. marts, hvilket også tæller med til Michelin Endurance Cup – mesterskabet for de 4 længere løb i serien.

 

Opdatering – to hold er efterfølgende blevet deklasseret. Læs mere her.

Relaterede nyheder