G-Drive har 3. mand på plads i ELMS

G-Drive Racing har så småt de faste kørere på plads til deres European Le Mans Series 2019 sæson.

Det bliver den kun 20-årige hollandske superstjerne Job van Uitert, som skal dele den orange ORECA 07 Gibson #26 med Roman Rusinov og Jean-Eric Vergne.

Van Uitert debuterede i ELMS i 2018 for RLR MSport holdet, og var fra den første meter en som alle holdt øje med. Selvom han kun havde rang af Bronzekører, gav han til tider de mere professionelle kørere i LMP3 klassen sved på panden, især da han kun var 0,178 sekund fra at tage Pole Position til åbningsløbet på Paul Ricard. RLR MSport endte med at vinde ELMS LMP3 2018 titlen, og Job van Uitert var en stor del af det mesterskab.

Han er blevet opgraderet til Sølvkører i 2019, men det passer rigtig godt for G-Drive Racing holdet, da deres Sølvkører, Andrea Pizzitola, netop er blevet opgraderet til Guld.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Rusinov og Pizzitola vandt ELMS LMP2 titlen i 2018, og vandt dermed også en startplads til 24 timers løbet på Le Mans 2019. Vergne var en del af holdet ved 5 ud 6 weekender, men kunne ikke være med til åbningsløbet på Paul Ricard, da det faldt sammen med hans Formel E opgaver i Rom. De to events støder sammen igen i 2019, men vi har endnu til gode at finde ud af, om Formel E og ELMS organisationen tillader Vergne at dobbelt-jobbe den weekend, eller om han udelukkende skal fokusere på Techeetah programmet i Formel E, hvor han er den forsvarende Mester.

Udover de 6 løbsweekender i ELMS 2019, deltager G-Drive Racing #26 også i 6 timers FIA World Endurance Championship løbet på Spa Francorchamps i maj måned, for at få endnu mere erfaring inden 24 timers løbet på Le Mans i juni.

Holdet har også planer omkring FIA WEC 2019/20, men det fremgår ikke af dagens annoncering, om Job van Uitert er en del af dette program.

European Le Mans Series 2019 starter den 14. april, med de første testkørsler i ugen optil.

Relaterede nyheder