Kessel Racing med rent kvindehold i ELMS

European Le Mans Series får et hold udelukkende bestående af kvinder, når 2019 sæsonen starter om to måneder.

Vinderne af Michelin Le Mans Cup i GT klassen i 2018, Kessel Racing, stiller til start med en Ferrari 488 GTE med Danske Michelle Gatting, Schweiziske Rahel Frey og Italienske Manuela Gostner bag rattet.

Der har været flere kvinder i ELMS gennem årene, bl.a. Ines Taittinger og Christina Nielsen, men det bliver første gang at der stiller et rent kvindehold til start.

De tre arbejdede allerede sammen ved Gulf 12 timers løbet i december måned i 2018, hvor det var en GT3 Ferrari at de kørte. Her sluttede de på andenpladsen i Pro-Am kategorien.

Holdet får støtte af FIA Women in Motorsport programmet, og har Deborah Meyer som en af de helt store økonomiske støtter.

Kessel Racing, Michelin Le Mans Cup 2018
Photo: JJ Media

Sejren i Michelin Le Mans Cup giver også en Le Mans billet til holdet. Kravet for at bruge denne billet, er at man deltager i enten ELMS, Asian Le Mans Series eller FIA World Endurance Championship i indeværende sæson. Derfor skal holdet skifte op til ELMS serien, for at kunne gøre brug af denne. Det er dog ikke bekræftet om de 3 kvinder også kommer til at sidde i bilen til Le Mans, eller om sæderne skal bruges til anden side.

Kessel Racing er et af de traditionelle Ferrari hold i GT løb. De har tidligere været aktive på Le Mans, hvor de har leveret biler og mekanikere til flere hold, heriblandt Scuderia Corsa, da Christina Nielsen deltog i løbet for dem for et par år siden. Kessel Racing og AF Corse anses som nogle af de tætteste allierede med Ferrari mærket indenfor sportsvogne.

I følge vores oplysninger er der stor tilslutning til ELMS igen i 2019, og officielt bliver alle ansøgninger vurderet, inden at holdene kan kalde sig deltagere. Kessel Racing har dog gjort sig fortjent til ELMS GTE sæsonen, da deres næste skridt, som forsvarende Michelin Le Mans Cup vindere, er deltagelse i hovedserien.

European Le Mans Series starter den 14. april på Paul Ricard, som ligger mellem Marseilles og Nice.

Relaterede nyheder