LMP3 generation 2 præsenteret

Automobile Club de l’Ouest (ACO) har i dag præsenteret det nye LMP3 reglement, som starter i 2020.

LMP3 klassen blev indført i 2015, hvor Ginetta var de første som havde en bil klar. Senere på året kom Ligier også på banen, mens Adess og Norma er det to nyeste. Ginetta faldt hurtigt fra, da der opstod uenighed med motorlevandøreren ORECA. Adess raceren findes kun i meget få udgaver, men de er trods alt stadig aktive.

De 4 konstruktører har fået genvalg i det nye reglement, hvor alle de nuværende biler kan opgraderes til det nye reglement. Opgraderingen koster 54.900 Euro, mens en hel ny bil koster 239.000 Euro.

Cool Racing Ligier #24 & Lanan Racing Norma #25 – Michelin Le Mans Cup 2018
Photo: JJ Media

Det nye reglement består af et nyt aerokit og andre mindre chassis opdateringer. Der kommer også ekstra sikkerhed i bilernes cockpit. De nok vigtigste ting bliver i motorrummet. Her kommer der nye motorer i bilerne. Det bliver en opdateret Nissan motor, som tunes af ORECA. Motoren får 35 ekstra hestekræfter, så bilerne kommer op på 455hk. Dertil får bilerne traction control, så de bliver endnu lettere at køre. Bilerne er tiltænkt som en begynderklasse indenfor sportsvogne, og derfor vil de forsøge at gøre bilerne så letkørte som muligt.

Der er til dato produceret 170 LMP3 biler, som ikke kun kører i European Le Mans Series, men også Michelin Le Mans Cup, Road to Le Mans, Asian Le Mans Series – og senest er USA også kommet med, dog ikke i IMSA WeatherTech SportsCar Championship men i IMSA Prototype Challenge.

Alle ACO serierne får de nye biler fra 2020, mens bilerne bliver tilladte i andre serier fra 2021.

Relaterede nyheder