Rallycross bane på Spa præsenteret

Spa Francorchamps har præsenteret den nye Rallycross bane, som skal afholde en VM afdeling senere på året.

Den historiske belgiske bane får årets 3. afdeling af FIA World Rallycross Championship, og det er første gang at serien besøger banen, som vi kender så godt fra bl.a. Formel 1 og FIA World Endurance Championship samt meget andet.

Rallycross baner er dog ikke 7 kilometer lange, som asfaltbanen er hele vejen rundt, men i stedet bliver det en 913 meter lang bane, hvor det et af de mest ikoniske sving i racerverdenen indgår.

Spa World Rallycross of Benelux

Banen starter for foden af Eau Rouge, i det som mange kender som event området. Herefter drejer Rallycross bilerne ud på asfalten og ræser ned mod Eau Rouge svinget, inden bilerne klatrer op mod toppen af Raidillion, inden bilerne suser ned af de 15% graders bakken, og ud på eventområdet igen.

Her køres Joker Lap samt det normale spor.

Der bliver bygget et hop på både det normale spor samt på Joker Lap, og så bliver opløbet svinget hævet, så bilerne kan få ekstra meget fart på.

For at få plads til banen har banen måtte fjerne den gamle betontribune lige før bunden af Eau Rouge. Banen lover dog at sætte ikke-permanente tribuner op til andre events – men det er et stykke historie, og et af de mest fantastiske udsigtspunkter, som dermed er forsvundet.

Spa World Rallycross of Benelux bliver kørt den 11. og 12. maj 2019.

Relaterede nyheder