Drypvis ADAC GT Masters annoncering

ADAC GT Masters holdene begynder stille og roligt at annoncere deres programmer for 2019 sæsonen.

Allerede tilbage i december havde vi KÜS Team75 Bernhard der bekræftede deres program, og senest har vi haft Audi, som har bekræftet en masse biler.

HCB-Rutronik Racing stiller til start med to Audi R8 LMS, hvor den ene skal køres af Carrie Schreiner og Dennis Marschall.

Schreiner har tidligere kørt ADAC Formel 4, men har også deltaget i Lamborghini Super Trofeo. Samarbejdet med teamet startede allerede i 2018, hvor hun kørte udvalgte DMV løb.

Marschall vender tilbage til at køre i en Audi. Han deltog i Audi Sport TT Cup, hvor det blev til adskillige sejre. I 2017 deltog han for første gang i ADAC GT Masters, men i 2018 kørte han dog for BMW Team Schnitzer.

Kelvin van der Linde skal køre den anden R8’er for holdet. Han har kørt for Montaplast by Land-Motorsport de seneste par år, og i 2018 var det sammen med brormand Sheldon. Sheldon er dog blevet BMW fabrikskører nu, så på den måde måtte deres veje skilles. 4. køreren for HCB-Rutronik Racing er ikke offentliggjort endnu.

Netop Montaplast by Land-Motorsport har virkelig rystet posen. Godt nok kører de stadig med Audi R8 LMS GT3 raceren, og Christopher Mies er stadig den ene af kørerne – men alle andre er nye på holdet. Mies kører sin 4. sæson for holdet i ADAC GT Masters.

Mies skal dele bil med Max Hofer. Hofer kørte for Phoenix Racing i 2018 sæsonen, men er nu skiftet videre til de hvide og grønne racere fra Niederdreisbach.

Den anden bil skal køres af Dries Vanthoor og Ricardo Feller. Vanthoor kørte for EFP by TECE holdet i 2018 sæsonen, og har efterhånden udviklet sig til at være en af de allerhurtigste Audi fabrikskørere inden for GT3. Så udover at være lillebror til Porsche fabrikskører Laurens, har han bestemt også slået sit eget navn fast.

Ricardo Feller debuterede i ADAC GT Masters i 2017 for Audi Sport racing academy holdet, inden han i 2018 skiftede over til BWT Mücke Motorsport. I år bliver så 3. hold på 3 år for den blot 18 årige schweizer. Bliver 3. gang lykkens gang? Han kan i hvert fald ikke klage over holdkammeraten i år.

Callaway Competition Corvette C7 GT3-R
Graphics: Callaway Competition

Derudover har Audi Sport også annonceret at Mattia Drudi, Christopher Haase, Pierre Kaffer, Frank Stippler, Frederic Vervisch og Markus Winkelhock sandsynligvis også kommer til start i ADAC GT Masters – her er programmer dog ikke offentliggjorte endnu. Vi ved at BWT Mücke Motorsport også vender tilbage til serien, men det er ikke annonceret endnu, om det bliver med 1, 2 eller 3 biler, og hvem kørerne bliver.

PROsport Performance annoncerede tilbage i november måned, at de skal køre med to Aston Martin Vantage GT3, og nu er det blevet annonceret at 2013 mesteren Daniel Keilwitz skal være den ene af de fire kørere på bilerne. Keilwitz har ellers kørt for Callaway Competition gennem 9 sæsoner, men han følte at det var tid til lidt nye udfordringer.

Maxime Martin bliver medkører for Keilwitz. Aston Martin fabrikskøreren stiller også til start i FIA World Endurance Championship, men de to serier undgår datosammenfald, så han uden problemer kan køre begge dele. Martin har tidligere deltaget i en enkelt løbsweekend i ADAC GT Masters, men det ligger efterhånden 10 år tilbage, ved sæsonfinalen på Oschersleben – hvor han for øvrigt tog en dobbeltsejr med Claudia Hürtgen.

Callaway Competition har offentliggjort bilens nye farver, men mangler endnu at sætte navn på kørerne.

MRS GT-Racing tager et år mere med BMW M6 GT3 modellen, som holdet først stillede til start med i 2018 sæsonen. De har valgt at holde fast på BMW fabrikskører Jens Klingmann, mens teamet stadig mangler at finde andenmanden til sædet.

Schütz Motorsport skifter til en Mercedes-AMG GT3, men henter samtidig Marvin Dienst tilbage på holdet. Dienst kørte også for holdet tilbage i 2016, som dengang kørte med Porsche. Dienst og Porsche har gået hånd i hånd de seneste sæsoner, uden han dog har været fabrikskører for dem. Det kom bl.a. til udtryk i form af FIA WEC og ELMS programmer for Dienst, hvor han har kørt for Proton holdet. Så det bliver noget nyt for ham at have motoren ude foran.

Arrangørerne har annonceret at der bliver lavet lidt småjusteringer på pointgivningen samt på succesballast systemet. I stedet for at det kun er top-10 der får point, bliver det nu top-15. De forventer igen mere end 30 deltagere i sæsonen, så det giver holdene lidt mere at kæmpe for, selv hvis man ligger på 17. pladsen.

Succesballasten var tidligere på 30 kg til vinderne, men det bliver nu reduceret til 20 kg. Man har ofte set en bil vinde lørdag, og så have problemer med overhovedet at kunne være i top-10 dagen efter, og det skal den nye regel så prøve at gøre lidt mere muligt.

ADAC GT Masters 2019 starter den 26.-28. april på Oschersleben.

Relaterede nyheder