GRX Taneco med op til 3 biler i 2019

GRX Taneco stiller op med hele tre biler i FIA World Rallycross Championship 2019 – i hvert fald ved udvalgte afdelinger.

Det finske hold, skal køre med opdaterede Hyundai i20 Supercars, som de debuterede med i 2018.

Niclas Grönholm og Timer Timerzyanov bliver igen de to faste kørere på holdet, mens Reinis Nitiss bliver test og udviklingskører for holdet, men også får nogle løbsstarter i løbet af året.

Niclas Grönholm
Photo: FIAWorldRallycross.com

Niclas Grönholm, søn af teamchef og dobbelt WRC Mester Marcus Grönholm, starter hans 4. fulde sæson i World RX, hvor han de to seneste år har kørt for familie teamet. Fire gange har han været i finalen, hvoraf tre af gangene var i 2018 med Hyundai raceren.

Timur Timerzyanov har stået på en VM Supercar podie to gange i karrieren indtil videre, med i alt 11 finalebesøg på 5 sæsoner. Faktisk er Timerzyanov den eneste aktuelt bekræftede kører i World RX, som har deltaget i samtlige VM afdelinger, siden serien startede i 2014

Reinis Nitiss var fast mand i World RX fra 2014 til 2017, mens han hoppede tilbage i Europamesterskabet for Supercars i 2018 – og vandt! Det var hans 3. EM titel, efter NEZ-1600 titlen i 2012 og Super1600 titlen i 2013. Debutsæsonen i World RX blev afsluttet på 3. pladsen, bag Petter Solberg og Toomas Heikkinen. I 2017 kørte han for EKS holdet, men var altid 3. violin til Mattias Ekström og Andreas Bakkerud. Da holdet nedskallerede til 2018 sæsonen, valgte han at gå tilbage til EM, som han så tog titlen i.

Udvalget af VM sæder er også stærkt begrænset i 2019, da alle fabriksholdene har trukket sig fra serien. Men det øger også chancerne for et hold som GRX Taneco, der har et rigtig professionelt hold, som af og til kunne bide skeer med de store Peugeot, Audi og Volkswagen hold i 2018 sæsonen.

FIA World Rallycross Championship 2019 starter den 5.-6. april på Formel 1 banen i Abu Dhabi, hvor der bliver bygget en Rallycross bane.

Relaterede nyheder