O’Ward uden sæde inden sæsonstart

Patricio O’Ward står uden et sæde i NTT IndyCar Series 2019.

Mexicaneren blev ellers annonceret som kører hos Harding-Steinbrenner Racing tilbage i efteråret, hvor han og Colton Herta skulle danne et to-bils team.

Sidste års vinder af Indy Lights mesterskabet fik debut for holdet ved sæsonfinalen på Sonoma Raceway, og gjorde det rigtig godt i både kvalifikationen og løbet. Derfor er det også super ærgerligt, at samarbejdet med holdet nu er afbrudt.

Gennem de seneste dage, er det kommet frem at HSR holdet ikke rigtig har kunne finde budgettet til to biler, men blot en bil. Da Herta har en rigtig god relation til George Steinbrenner, kom det heller ikke som den store overraskelse, at det netop er ham der får lov til at beholde sædet.

Michael Andretti, som ejer Andretti Autosport, har tilbudt en 8-løbs kontrakt til O’Ward, men det takkede den unge kører nej til. Det tilbud ville blive udelukkende 8 løb, uden chance for at få flere løb i sæsonen.

Kan O’Ward i stedet finde et andet sæde, hos et andet hold, er der stadig muligheder for at han kan køre en fuld sæson.

Patricio O’Ward
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Det er nok ikke sådan ligetil, da langt de fleste hold har kørerne på plads til 2019 sæsonen.

Der er dog flere hold derude, som har et ekstra chassis til at stå. Det kunne være Carlin, som indtil videre kun har annonceret Max Chilton som fast kører, eller Dale Coyne Racing, som også har et par ekstra biler til at stå. Juncos Racing har to biler til at stå, hvor Kyle Kaiser indtil videre kun er annonceret i et enkelt løb i 2019 sæsonen.

Sidst men ikke mindst har Schmidt Peterson Motorsports også en ekstra bil, som egentlig er reserveret til Robert Wickens. Wickens kommer dog ikke til start i 2019 sæsonen, da han stadig er i gang med genoptræningen, som det er lidt mere symbolsk, at holdet har præsenteret bil #6 for ham. Dog vil O’Ward komme til start med et anden startnummer, såfremt SPM bliver holdet.

Men selvom der findes biler derude, så skal der også ingeniørere og mekanikere til at drive bilen, og ikke mindst en motor. Så mon ikke at der foregår mange telefonopkald på kryds og tværs af landet.

Pato O’Ward, som han også er kendt som i paddocken, har det es i ærmet, at han kommer med 1 million dollars i lommen, da vandt Indy Lights Mesterskabet – et beløb som typisk er nok til at betale for 4 løb inklusiv Indy 500.

NTT IndyCar Series 2019 starter den 10. marts på gaderne i St. Petersburg – med eller uden Patricio O’Ward.

Relaterede nyheder