Vindskærm udskudt – ny del kommer i brug

NTT IndyCar Series arbejder videre med at forbedre kørernes sikkerhed. I øjeblikket har de stor fokus kørerens ansigt/hjelmområde.

Der bliver arbejdet med flere forskellige slags beskyttelser i al slags motorsport. I Formel 1 og andre FIA serier kender vi HALO versionen, mens Indycar har arbejdet på en vindskærm, lidt ligesom man kender fra jagerfly, dog åben i toppen.

Planerne var så fremskredne omkring denne, at den bl.a. blev testet i forbindelse med den samlede test for ca et år siden i Phoenix. Disse tests foregik rigtig godt, og kørerne gav gode tilbagemeldinger, men havde stadig et par forslag til forbedringer.

Efterfølgende har producenten PPG testet videre på løsningen, og her har de fundet nogle ting, som gør at de ikke kan blive implementeret i nærmeste fremtid – uden at de kommer nærmere ind på hvad problemet er.

Advanced Frontal Protection (AFP)
Graphics: Chris Beatty Design

Derfor har Dallara nu et nyt forslag til sikring af kørerne. Den går under betegnelsen Advanced Frontal Protection (AFP), og er en ca. 8 centimeter høj og 2 centimeter bred, og ligner lidt en hajfinne.

Den bliver monteret foran cockpittet, og skal herefter sende eventuelle vragdele i en helt anden retning, end direkte mod køreren.

Dallara oplyser at det ikke er muligt at montere en HALO løsning på de nuværende biler, så derfor er dette den aktuelt bedste løsning.

AFP’en skal testes i virkelighedens verden den 24. april, i forbindelse med en test på Indianapolis Motor Speedway ovalen, og bliver obligatorisk for alle biler, som skal køre Indianapolis 500 løbet i maj 2019, og skal herefter sidde på bilerne resten af sæsonen.

NTT IndyCar Series starter den 10. marts i St. Petersburg, Florida – men uden AFP løsningen på bilen.

Relaterede nyheder