High Class Racing på asiatisk eventyr

Vi kender primært High Class Racing fra de europæiske og faktisk også danske racerbaner, men nu udvider de mod øst.

Når Asian Le Mans Series 2019/20 starter den 24. november, er planen at der skal være to biler fra det danske hold på banen i Shanghai International Circuit.

Holdet har de seneste to sæsoner deltaget i European Le Mans Series med en Dallara P217 Gibson, og ikke mindst udlejet chassis’er til andre hold. Nu tager de så to af disse biler med til Asien, hvor de skal deltage i de 4 løb i LMP2 kategorien.

Her bliver der åbnet op for de aktuelle biler, som så kan køre med om en Le Mans billet til 24 timers løbet i 2020.

High Class Racing #49
Photo: JJ Media

High Class Racing har allerede tilmeldt sig European Le Mans Series 2019, hvor deres starttilladelse blev bekræftet i sidste uge. Her har holdet indkøbt en ny ORECA 07 Gibson til LMP2 klassen, som Anders Fjordbach og Dennis Andersen skal køre.

Fjordbach har allerede smagt på den asiatiske Le Mans serie, hvor han har deltaget med Algarve Pro Racing holdet, sammen med to bronzekørere, Mark Patterson og Chris McMurry. De har stadig en teoretisk mulighed for at køre sig til en Le Mans billet, hvis alting flasker sig.

High Class Racing selv har indsendt en ansøgning til at deltage i 24 timers løbet på Le Mans 2019 – om de kommer med, ved vi mere om i næste uge.

Teamet søger allerede nu kørere til Asian Le Mans Series, og lokker også med muligheden for at få testet eller kørt løb i ELMS serien henover sommeren. Målet er at udvide ELMS holdet til et to-bils team i 2020, såfremt at der er interesse fra andre kørere.

Asian Le Mans Series 2018/19 slutter denne weekend på den tidligere Formel 1 bane Sepang i Malaysia.

Relaterede nyheder